CaixaBank planteja un ERO per a 750 persones

La retallada es produirà principalment a Andalusia, les Canàries, Navarra i Burgos, i amb menys importància, a Catalunya

CaixaBank ha plantejat aquest dilluns als sindicats un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 750 persones. Aquesta mesura té a veure amb l'absorció de Banca Cívica, que és el que provoca "excedent de personal" a Andalusia, les Canàries, Navarra i Burgos. Aquest nombre de treballadors que es veuran afectats per l'ERO és superior al que inicialment esperaven els sindicats quan van ser convocats la setmana passada, que van afirmar que esperaven entre 400 i 500 acomiadaments.

L'entitat financera no ha concretat la seva proposta de mesures per solucionar aquest excedent de plantilla més enllà que calen accions de mobilitat geogràfica i modificacions de les condicions laborals, però s'ha constituït una taula de negociació amb un període de consultes prèvies que s'acabarà el 28 de maig, mentre que el dia 29 s'obrirà la taula per negociar l'ERO, segons les mateixes fonts.

L'entitat financera afirma que té excedents de personal a Andalusia, les Canàries, Navarra i Burgos, territoris d'origen de l'absorbida Banca Cívica, mentre que presenta dèficit de personal a Catalunya i les Balears. També afectarà treballadors de les entitats que van donar origen a Banca Cívica que s'havien traslladat a Catalunya.

La setmana passada l'entitat financera va convocar la trobada d'aquest dilluns amb els sindicats. La intenció del banc, que va emetre la convocatòria de reunió dijous, el mateix dia en què va formalitzar l'absorció de Barclays Bank SAU, és mantenir la seva política de buscar un acord que eviti sortides forçoses de treballadors.

CaixaBank té gairebé 33.600 treballadors, i actualment té en marxa un pla de prejubilacions a partir de 58 anys i noves contractacions per crear 700 llocs de treball el 2015, acordat amb els sindicats el juliol del 2014. CCOO ha reivindicat que cal donar continuïtat els anys vinents als processos de prejubilacions i noves contractacions, que la mobilitat ha de ser voluntària i no excedir els 25 quilòmetres de distància, que qualsevol ERO ha de ser voluntari i servir per accelerar la tornada de persones traslladades a altres territoris, i que no acceptarà mesures d'ajust salarial.