La Cambra de Barcelona demana al govern espanyol un "diàleg sense condicions"

La institució s'adhereix al comunicat de la Generalitat i els alcaldes de les capitals catalanes

La Cambra de Comerç de Barcelona s'ha adherit avui a la declaració llegida pel president de la Generalitat, Quim Torra, i ha demanat al president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, que obri un "diàleg sense condicions".

Aquesta postura va més enllà del que han expressat aquest mateix dissabte el president del Parlament, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; les grans patronals; els sindicats, i el Cercle d'Economia dient que cal posar fi a "totes les violències".  

Torra ha instat avui Pedro Sánchez a fixar la data d'una reunió per obrir de "manera immediata el diàleg i la negociació" i ha fet una crida a la protesta pacífica: "La violència no és la nostra bandera".

Joan Canadell demana "treure les mobilitzacions del centre de Barcelona"

El president de la Generalitat ha comparegut aquest migdia al costat del vicepresident català, Pere Aragonès, i els alcaldes de Girona, Tarragona i Lleida, per llegir una declaració institucional després de la cinquena jornada de protestes violentes viscuda ahir, sobretot a Barcelona.

En un comunicat emès per la Cambra, l'entitat "reclama un altre cop" a Sánchez que "obri durant els pròxims dies un procés de negociació amb l'objectiu d'aconseguir una solució política al conflicte".

"Les mobilitzacions dels últims dies -conclou el comunicat- demostren, una vegada més, la necessitat de trobar una solució pactada. Així mateix, la corporació rebutja qualsevol mena de violència, que no respon a les mobilitzacions pacífiques del poble català".