Catalunya és la comunitat amb la inflació més elevada al mes d'agost

L'IPC català se situa al 2%, impulsat per la pujada en el preu de l'habitatge i el transport

Catalunya és, juntament amb Melilla, una de les dues comunitats d'Espanya on més han pujat els preus aquest mes d'agost. L'IPC al territori català s'ha situat al 2%, impulsat per la pujada en el preu de l'habitatge (2,5%), el transport (3,9%) i l'oferta hotelera i de restaurants (3%). Són dades que ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Dins el preu de l'habitatge s'hi inclou el preu dels carburants, una de les partides que més ha crescut aquest darrer mes. Segons el butlletí petrolier de la Unió Europea, el preu del litre de gasolina des de la primera setmana de juliol fins a mitjans d’agost es va encarir gairebé un 2%, mentre que el gasoil ho va fer per sobre del 3%.

Les dades de l'INE també revelen una altra particularitat de la inflació catalana que només comparteix amb Galícia. Catalunya és una de les dues comunitats on totes les categories que es tenen en compte registren preus a l'alça. Els articles de parament (mobles, electrodomèstics) són els que menys s'han encarit aquest agost, concretament, un 0,1%.

Així, els preus a Catalunya acumulen 12 mesos consecutius de pujada interanual. Des que l'IPC va entrar en variacions positives, el territori català sempre ha registrat pujades superiors a la mitjana espanyola. Aquest agost, la inflació a Espanya s'ha situat en l'1,6%.