29/06/2013

Ercros reprèn el projecte energètic de Seeger a Flix

1 min

Barcelona.El president d'Ercros, Antoni Zabalza, va explicar ahir que el grup alemany Seeger ha recuperat l'interès per instal·lar a Flix una planta de biocombustible de pèl·lets (a partir de la fusta forestal). Aquest projecte i el d'una segona planta de cogeneració energètica, que constaven d'unes inversions totals de 52,6 milions d'euros, van quedar congelats fa mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però ahir Zabalza va remarcar que l'empresa alemanya "es vol centrar en la fàbrica de pèl·lets, perquè la de cogeneració no seria rendible amb els canvis regulatoris introduïts últimament". El màxim responsable de la química catalana va indicar que "aquesta iniciativa és molt important per reactivar el recinte industrial de Flix", que els últims mesos ha patit un expedient de regulació. El projecte inicial preveia 23 llocs de treballs nous i 350 d'indirectes.

Zabalza va fer aquestes declaracions un cop acabada la junta d'accionistes. Ercros preveu tancar l'any amb un nivell de facturació de 680 milions. Més de la meitat es generaran en els mercats d'exportació. "Estem molt interessats a créixer en països com la Xina i l'Índia", va sentenciar. Sobre el mercat espanyol, el president d'Ercros va destacar que ja ha detectat una reactivació de l'activitat dels clients durant el segon trimestre.

stats