Economia 18/03/2013

Mas-Colell descarta una fallida com la de Xipre: "No ens hem de preocupar"

El conseller d'Economia reclama polítiques de creixement a la UE per garantir l'estat del benestar. Diu que el 2014 ja no es podrà retallar més i caldrà augmentar els ingressos de la Generalitat

Ara
1 min
AMB EL DIT AIXECAT El professor Mas-Colell, en funcions de conseller d'Economia, va superar ahir el primer tràmit dels pressupostos.

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no veu cap risc que la fallida bancària de Xipre es pugui contagiar a Espanya. "No ens hem de preocupar", ha dit en una entrevista a RAC1. "La situació de Xipre és particular, és un sistema sobredimensionat, en fallida tècnica, que ha estat servint, amb o sense complicitat pública xipriota, com un vehicle de blanqueig de capitals de Rússia", ha explicat el titular d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell està més preocupat per les polítiques europees i pels objectius de dèficit que imposa Brussel·les i Espanya a Catalunya i a la resta de comunitats autònomes. El conseller ha insistit a reclamar una flexibilització del dèficit i unes polítiques europees orientades al creixement. "Si la crisi continua molt temps, arrossegarà cap avall el nivell de l'estat del benestar", ha advertit. El conseller avisa un cop més que els pressupostos del 2013 seran dramàtics i, en previsió per als del 2014, Mas-Colell diu que ja no hi haurà més marge per reduir la despesa i que caldrà augmentar els ingressos. Caldrà, per tant, continuar negociant amb Madrid.

El conseller ha negat que el Govern pugui renunciar al full de ruta sobiranista a canvi d'un millor finançament i una consulta descafeïnada, tal com publica avui 'El Mundo'.

stats