Mercadona guanya 611 milions d'euros el 2015, un 12% més

La cadena de supermercats valenciana va vendre productes per un valor de 20.831 milions durant el darrer exercici

L'empresa de distribució alimentària Mercadona segueix complint les seves previsions amb escreix. Així, la companyia que lidera Juan Roig segueix amb la seva senda de creixement i durant 2015 va aconseguir augmentar tant el seu volum de vendes com els beneficis nets.

Segons ha explicat aquest dijous Roig en la roda de premsa de presentació de resultats de 2015 de la companyia, Mercadona va tancar el darrer exercici amb un benefici net de 611 milions d'euros, la qual cosa suposa un 12 més que l'any anterior. Aquest compte de resultats és conseqüència de què "Mercadona va bé", segons ha dit Roig, qui ha explicat que ha ajudat a l'increment dels beneficis el fet que les vendes hagin augmentat un 3% fins als 20.831 milions d'euros (670 milions més que el 2014).

Roig s'ha mostrat molt satisfet d'haver aconseguit complir l'objectiu permanent de Mercadona de continuar abaixant els preus, fent que durant l'últim any el preu del 'carro-menú' d'aquest distribuïdor alimentari hagi disminuït en un 2 per cent.

Aportació econòmica

Altres dades que ha destacat Juan Roig és l'aportació de Mercadona a l'economia espanyola. En aquest sentit, i per primer any, el president ha detallat unes dades sobre l'impacte econòmic generat al voltant de Mercadona elaborades per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) segons les quals la firma que presideix Juan Roig aporta l' 1,8% del PIB espanyol i el 3,8% del total de l'ocupació entre llocs de treball directes i indirectes. A més, segons dades de la companyia, Mercadona realitza el 85% de les seves compres arreu l'Estat.

També Juan Roig s'ha referit als impostos que l'any passat va pagar la seva empresa. El president, qui ha dit "sentir-se orgullós" de pagar tributs per mantenir el sector públic, ha detallat que durant 2015 Mercadona va pagar 1.497 milions en concepte d'impostos. Del total, 326 corresponen a l'impost de societats i altres tributs; 553, a la seguretat social de l'empresa; 282, a l'IRPF dels treballadors; 109, a la seguretat socials dels treballadors; i 227, a l?IVA. Sobre els tributs, Juan Roig ha defensat en reiterades ocasions que " qui més té, més ha de pagar".

Pel que fa als treballadors, Roig ha explicat que actualment la plantilla la conformen 75.000 persones, dels quals 1.000 s'han incorporat a l'empresa durant els darrer any. Altre dels aspectes dels quals ha dit sentir-se "orgullós" és del sou que cobra el 90 per cent de la plantilla de Mercadona, que són 1.430 euros nets mensuals més dues primes per la consecució dels objectius de l'empresa.