Sabadell i CaixaBank protagonitzen les pèrdues a la borsa espanyola

L'Íbex-35 perd la cota dels 9.000 punts amb els bancs catalans al capdavant dels números vermells

Els bancs catalans Sabadell i CaixaBank han liderat aquest dilluns les pèrdues a la borsa espanyola seguint la tònica de divendres, quan les dues entitats van tenir fortes caigudes després de presentar els respectius resultats de l'any 2018. Tot i que els mercats van reaccionar de manera similar, els resultats eren ben diferents: l'entitat vallesana va tancar amb una caiguda dels guanys del 54% i CaixaBank amb uns guanys quasi un 18% més alts.

Aquest dilluns, en el tancament de la sessió, el Sabadell ha presentat el pitjor valor amb un descens del 4,8% en el valor de la seva acció, que fixava el preu en els 0,865 euros. Divendres, després de baixar un 9%, va tancar en 0,909 el títol.

Per la seva banda, CaixaBank ha acabat com el segon pitjor valor amb unes pèrdues del 4,5% del seu valor i l'acció cotitzava a 2,921 euros, mentre que divendres, després de perdre un 7,22%, va tancar a 3,06 euros l'acció.

El color vermell s'ha imposat avui a la borsa espanyola, en què el principal índex de referència, el selectiu Íbex-35 (del qual formen part els dos bancs catalans), perdia un 0,49 i deixava enrere la cota dels 9.000 punts, ja que se situava en 8.975 punts.