ACS pren el control d’Abertis

Marcelino Fernández Verdes, mà dreta de Florentino, relleva Salvador Alemany a la presidència

Canvi d’etapa a Abertis. El consell d’administració del grup d’infraestructures va protagonitzar ahir un canvi radical després que Atlantia i ACS, a través de Hochtief, s’hagin convertit en els nous accionistes de la companyia en imposar-se en l’opa conjunta que van llançar sobre la companyia. L’actual president i històric executiu de la companyia, Salvador Alemany, va abandonar-lo vint anys després d’entrar-hi. El substituirà en el càrrec Marcelino Fernández Verdes, mà dreta de Florentino Pérez. L’executiu compatibilitzarà el càrrec a Abertis amb el de conseller delegat d’ACS i de Hochtief, i de president de la filial australiana del grup Cimic. Gràcies a aquesta profusió de càrrecs, Fernández Verdes és l’executiu més ben retribuït de l’Íbex.

Una vegada superada l’opa, Abertis, ACS i Atlantia van materialitzar l’acord segons el qual estableixen la seva aliança durant un període mínim de deu anys. Així i tot, podran començar a vendre títols a partir del cinquè any. Queda pendent la transferència dels títols d’Abertis a una societat hòlding creada per ACS, Hochtief i Atlantia. Aquesta operació, però, no serà possible fins que Hochtief no disposi del 100% de les accions. Preveu pagar 18,36 euros cada acció.

Mariscades en joc al consell d’Abertis pel futur dels peatges

Aljaro, ratificat

Fins fa poc, CriteriaCaixa era el primer accionista de la companyia amb un 21,3% de les accions. Ara els seus cinc consellers (entre ells Alemany) han abandonat l’òrgan de govern de la companyia. Cinc membres més sortiran, i només tres continuaran. Francisco Aljaro, un dels directius més veterans del grup i amb el càrrec de director general des que Francisco Reynés va abandonar el grup concessionari, ahir va ser ratificat en el càrrec i tindrà un lloc en el nou consell d’administració.

Per part de Hochtief, que controla el 78,79% de la companyia, s’han incorporat al consell d’administració, a banda de Martínez Verdes, Peter Sassenfeld, Nikolaus Graf von Matuschka, José Ignacio Legorburo, Ángel Muriel, Peter Coenen, Georg von Bronk, Javier Carreño, Rudolf Bräunig i Mischa Horstmann.

Més continguts de