Economia 26/04/2012

Abertis compara la negativa a pagar peatges amb l'expropiació d'YPF

El director general d'Abertis Autopistes demana a la Generalitat i al govern espanyol que frenin la campanya #novullpagar a les autopistes catalanes

Efe
2 min
Tranquil·litat en les primeres hores d'operació sortida al peatge de La Roca del Vallès

GironaLa companyia Abertis, per mitjà del director general d'Abertis Autopistes, Josep Lluís Giménez, ha comparat la campanya contrària al pagament de peatges a Catalunya amb l'expropiació de la petroliera YPF a l'Argentina per entendre que suposen una vulneració de drets d'una empresa privada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Giménez, que ha assistit a Girona a la presentació de les obres d'ampliació de l'AP-7, s'ha mostrat "comprensiu" amb els ciutadans que s'han sumat a la campanya per internet #novullpagar, que invita a negar-se a abonar l'autopista, però ha demanat que tant el govern espanyol com la Generalitat prenguin mesures per aturar-la.

El director general d'Abertis Autopistes considera que són els governs que atorguen contractes de concessió els que han de preveure "mecanismes perquè es pugui cobrar quan es produeixen aquestes circumstàncies".

Josep Lluís Giménez ha confirmat que, des de la seva companyia, s'ha traslladat a les administracions la preocupació per un fenomen que va a més i que, després d'estudiar-lo, procedirà d'alguna forma.

Segons la seva opinió, l'administració ha de decidir el model de gestió d'infraestructures: ha de triar entre un sistema "lliure de peatges si aquest país es pot permetre recuperar les concessions" o un de pagament.

El director d'Abertis Autopistes ha insistit en tot cas que la decisió és "de Govern i Estat" i s'ha referit a recents debats com el del copagament sanitari a Espanya o el pagament d'un euro per recepta a Catalunya.

Josep Lluís Giménez també considera que resulta injust que aquells que no utilitzen les infraestructures de transport d'alta capacitat hagin de pagar per elles en un sistema assumit per l'administració.

Respecte a la discriminació que denuncia #novullpagar a Catalunya, Giménez ha negat que la seva companyia estigui en negociacions amb el govern d'Espanya per prolongar la seva concessió a canvi de solucionar "els problemes que hi ha amb les autopistes radials de Madrid".

stats