Economia 11/03/2015

Els acollits a la segona oportunitat podran desfer-se de les clàusules terra

Durant els cinc anys que dura el pla de pagaments del deute, se'ls aplicarà un interès de l'Euríbor al 0,25%

Efe
1 min
L'interès va caure al mínim des del juny del 2011.

MadridTots aquells que s'acullin a la llei de la segona oportunitat podran desprendre's de les clàusules terra dels seus contractes hipotecaris. Només ho podran fer si compleixen els requisits que preveu el codi de bones pràctiques bancàries. Durant els cinc anys que duri el pla de pagaments per reestructurar el seu deute que preveu la segona oportunitat, el tipus d'interès que se'ls aplicarà serà de l'Euríbor al 0,25%, per tant, s'elimina l'interès contemplat per aquest tipus de clàusula.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La llei de la segona oportunitat s'aprovarà el divendres al Congrés i inclou l'eliminació de l'aplicació de les clàusules sòl a aquells que s'ajustin als requisits marcats pel codi. Els majors de 60 anys queden inclosos en casos d'especial vulnerabilitat i s'incrementa també el preu màxim d'adquisició de l'immoble.

A finals de febrer, el Consell de Ministres va decidir eliminar les clàusules terra als col·lectius més vulnerables, però també va donar la possibilitat que alguns particulars tinguin una segona oportunitat i puguin reestructurar els seus deutes. Aquest pla es podrà allargar per cinc anys, durant els quals s'aplicarà l'interès de l'Euríbor al 0,25% a un any, per tant suposa de fet l'eliminació de qualsevol clàusula terra que haguessin signat en el préstec.

stats