Economia 16/06/2017

Acord per reduir del 30% al 8% la temporalitat a l'administració catalana

Els sindicats i la Generalitat han arribat a un pacte per "estabilitzar" la plantilla pública els pròxims tres anys

Natàlia Vila
2 min
Els funcionaris engeguen les protestes per  les retallades

BarcelonaEls sindicats CCOO i UGT han arribat aquest migdia a un acord amb la Generalitat per reduir la taxa de temporalitat a l'administració catalana del 30% actual al 8% els pròxims tres anys. El pacte reprodueix l'acord que ja s'havia assolit a escala estatal entre els sindicats i el govern espanyol, però no concreta en quantes places es traduirà aquesta regularització de personal. Tot i això, fonts sindicals pròximes a les negociacions han assegurat a l'ARA que la xifra podria oscil·lar entre els 18.000 i els 25.000 funcionaris, tal com ja va avançar la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han explicat els sindicats, el Govern es compromet a adoptar les mesures necessàries per reduir la temporalitat i "avançar en l'estabilització" de l'ocupació a la Generalitat. "És un acord que ja tocava; en alguns casos hi ha interins que estan en aquesta situació des de fa 20 anys i a més són els que més han patit durant la crisi, dins de l'administració", asseguren fonts sindicals presents a la negociació.

Per determinar exactament quantes places s'hauran de reconvertir a l'administració, l'acord s'exposarà a les meses sectorials i són aquestes les que hauran de determinar quants funcionaris estan en aquesta situació precària en cada àmbit. Aquest procés però, es podria allargar fins al setembre, segons han explicat les mateixes fonts a l'ARA.

L'acord també inclou la incorporació de nous supòsits d'incapacitat temporal amb la percepció del 100% de les retribucions i l'abonament durant el 2018 del 10% com a mínim de la paga de 2013 que es va deixar de percebre durant aquell exercici. Segons els sindicats, també s'ha aconseguit el retorn durant l'any vinent del 10% com a mínim de la paga del 2013 sostreta als treballadors públics.

La Federació d'Empleats dels Serveis Públics de la UGT de Catalunya ha valorat positivament aquest acord, "que arriba després de molts mesos amb la negociació encallada i que obre el camí per avançar en la recuperació de totes les retallades que han patit els treballadors de la Generalitat", han explicat en un comunicat.

stats