Acord de Mediapro amb els creditors per refinançar el seu deute

La companyia abandona les pèrdues però segueix lluny del nivell de vendes precovid

1 min
Jaume Roures, en una imatge d'arxiu.

El grup Mediapro ha assolit un acord amb els seus creditors per refinançar el seu deute, és a dir, per modificar les condicions amb les quals s'havia de tornar aquests diners.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, la companyia catalana tenia un deute de més de 900 milions amb diversos fons. El nou acord implica que el primer accionista de Mediapro —la xinesa Orient Hontai— injectarà 620 milions a la companyia i elevarà la seva participació fins al 80% de la companyia, tal com ja es va anunciar al novembre. Tot i això, el grup segueix estant dirigit per Jaume Roures.

De totes formes, "la major part" d'aquests diners es destinaran a reduir el deute, que passarà de superar els 900 milions a estar en 500 milions (o 400 milions en el cas del deute net), segons ha explicat la companyia en un comunicat.

Amb això, el deute net passarà de representar 5,4 cops l'ebitda de la companyia a 2,3 vegades, una proporció que es considera saludable des del punt de vista de sostenibilitat financera.

El grup Mediapro va obtenir un ebitda (benefici abans d'impostos, amortitzacions i altres conceptes) de 168 milions l'any passat, enfront dels 215 negatius del 2020. El grup no publica el seu resultat net. La facturació es va situar en 1.218 milions, encara lluny dels més de 1.800 milions que va ingressar l'any abans de la pandèmia.

"L'acord resol definitivament les incerteses provocades per l'efecte de la pandèmia en l'activitat del grup", ha afirmat Mediapro en un comunicat.

stats