Economia 11/05/2014

Els actius dubtosos de la banca augmenten un 20% fins al març

Només Bankia redueix el pes d'aquest concepte al seu balanç

Europa Press
1 min
L’entitat que dirigeix Luis Linde recorda als bancs que tenen als balanços 108.954 milions en préstecs de cobrament dubtós.

MadridEl saldo d'actius dubtosos dels sis primers bancs espanyols -Santander, BBVA, Caixabank, Popular, Sabadell i Bankia- va augmentar un 20% el primer trimestre en relació al mateix període de l'any passat, fins passar dels 129.300 milions d'euros. Només Bankia va reduir els seus dubtosos en els últims dotze mesos.

L'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri va rebaixar el saldo de dubtosos de 359 milions en taxa interanual, fins deixar-los en 18.222 milions. De fet, és el banc amb menys volum de dubtosos, després de rebaixar-los de 773 milions des del tancament de desembre de 2013 fins al mes de març.

En comparació amb el trimestre anterior, la reducció de dubtosos més gran l'ha fet Caixabank, de 1.352 milions d'euros. Els equips del Banc d'Espanya estan acabant el procés de revisió de l'aplicació dels nous criteris de refinançaments per guanyar transparència. El Banc d'Espanya ha calculat que els préstecs dubtosos de la cartera de refinançaments dels bancs pugen a 108.594 milions d'euros, més del 10% del PIB espanyol.

stats