Economia 03/05/2016

Adéu al bitllet de 500 euros: el BCE els abolirà aquest dimecres, segons el 'WSJ'

La mesura persegueix dificultar el blanqueig i altres activitats delicitves

Ara
1 min
El decret dóna fins a finals del 2013 per regularitzar béns a nom d'un testaferro.

MadridEl Banc Central Europeu (BCE), l'organisme encarregat de l'emissió d'euros, anunciarà aquest dimecres la fi del bitllet més gran dels que imprimeix, el de 500 euros, segons informa aquest dimarts el diari econòmic 'The Wall Street Journal'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'organisme presidit per l'italià Mario Draghi discutirà una proposta d'un comitè intern del BCE per finalitzar la denominació de paper moneda amb els bitllets de 200 euros, i hi ha una majoria en el comitè de govern, que és qui prendrà la decisió final dimecres, a favor d'aquesta iniciativa, segons fonts del rotatiu.

Això significarà, en la pràctica, la fi dels nous bitllets de 500 euros, tot i que els que ara estan en circulació encara seran de curs legal i l'organisme permetrà bescanviar-los a les oficines dels bancs centrals nacionals, fins i tot després del final de la impressió.

L'objectiu rere la mesura és dificultar algunes activitats delictives com el blanqueig o el finançament del terrorisme, que ara fan servir intensivament aquests bitllets. Tot i així, el fet que els bitllets segueixin tenint valor de manera indefinida podria tenir un impacte limitat en aquest objectiu.

Algunes fonts del diari també apunten que després de l'eliminació del bitllet de 500 euros, Europa seguirà tenint un bitllet més gran (el de 200 euros) que als EUA i al Regne Unit.

stats