Economia 24/07/2017

Adeu al Paint: Microsoft l'elimina en la nova actualització de Windows

La companyia nord-americana matisa que el programa d'edició d'imatge continuarà existint gratuïtament a la seva botiga d'aplicacions

Ara
1 min
Una captura del programa d'edició.

BarcelonaEl Paint s'ha convertit en un dels programes d'edició d'imatge més populars de l'era tecnològica per la seva senzillesa i el fet de ser totalment gratuït. Tot i així, aquesta eina gairebé històrica té els dies comptats, ja que Microsoft ha anunciat que no la inclourà en la seva llista de programes per a Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu, que arribarà a la tardor.

D'aquesta manera, Microsoft acomiadarà un dels seus programes més reconeguts, que s'incloïa en tots els seus equips i sistemes des del 1985, des de la primera versió de Windows 1.0 fins a Windows 10, segons va explicar dilluns en un comunicat. No obstant, l'empresa s'ha afanyat a corregir aquesta decisió i ha matisat que el programa continuarà existint de manera gratuïta a la botiga d'aplicacions Windows Store, on els usuaris el podran descarregar.

El Paint no serà l'única víctima de la nova versió de Windows. Altres programes i eines com el servei de correu Outlook Express i els estalvis de pantalla també veuran la seva fi a la tardor amb l'arribada de Fall Creators Update.

L'actualització prèvia, Windows 10 Creators Update, ja semblava anticipar la fi del Paint a l'abril amb la inclusió de Paint 3D, encara que aquest programa no es va concebre com un substitut del programa original. La versió en 3D permet a l'usuari modelar imatges bàsiques en 3D, i també ofereix petites eines d'edició en dues dimensions. Es preveu que aquest programari sí que es mantingui dins de la llista de programes predeterminats de la nova versió de Windows.

stats