Economia 18/08/2015

Aer Lingus s'integra a IAG i ja és sòcia de Vueling i Iberia

Ryanair accepta definitivament l'oferta d'adquisició del 29,8% de participació que té de l'aerolínia

Agències
2 min
Un avió d'Aer Lingus / AER LINGUS

MadridAer Lingus passa a ser una més de les companyies que integren el hòlding IAG, British Airways, Iberia i Vueling. Aquesta operació depenia de l'aprovació definitiva de l'oferta sobre totes les accions d'Aer Lingus que va fer la principal aerolínia 'low-cost' d'Europa, Ryanair, que va intentar bloquejar l'opa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acceptació de Ryanair de l'oferta sobre el 29,8% de la seva participació a Aer Lingus constituïa una de les condicions de l'oferta d'IAG pel 100% de la participada i rival de la companyia que lidera Michael O'Leary.

"Volem donar la benvinguda a Aer Lingus", ha subratllat el conseller delegat d'IAG, l'irlandès Willie Walsh, una companyia que "seguirà sent una marca emblemàtica d'Irlanda, on tindrà la seva base i el seu equip directiu".

Walsh ha afirmat que a partir d'ara Aer Lingus creixerà perquè formarà part d'"un grup de companyies aèries sòlid i rendible". "Això implica noves rutes i la creació de llocs de treball, la qual cosa beneficiarà els clients, els treballadors, i també el turisme i l'economia d'Irlanda", ha afirmat.

AERL Holding Limited, filial que rep íntegrament la participació d'IAG, ha rebut acceptacions vàlides de l'oferta respecte a més de 517,49 milions d'accions d'Aer Lingus, representatives del 95,77% del capital social emès, segons ha detallat IAG en comunicat enviat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'acceptació de l'oferta seguirà oberta fins a la data de tancament final l'1 de setembre a les 15.00 h (hora irlandesa). Els accionistes d'Aer Lingus –el 4,23% restant– que encara no s'hagin pronunciat a acceptar "sense demora" l'opa tenen temps de fer-ho fins la data esmentada.

IAG va llançar el 26 de maig una opa sobre el 100% d'Aer Lingus per un import de 2,55 euros per cada acció, incloent-hi un dividend en efectiu ja acordat de 0,05 euros per títol, fet que suposa valorar la companyia irlandesa en 1.400 milions d'euros.

stats