Aerolínies
Economia Aerolínies 26/05/2023

El Prat recupera quasi tots els vols intercontinentals prepandèmia

L'aeroport barceloní comptarà amb 46 rutes a l'estiu i torna a tenir vol a Pequín

2 min
Aeroport del Prat

BarcelonaAquest estiu es preveu eufòric pel que fa al turisme i la xarxa de connexions intercontinentals de l'aeroport del Prat n'és un exemple ben clar. Barcelona comptarà amb 46 d'aquestes destinacions els mesos de més calor, només una menys respecte a les que tenia abans de la pandèmia, com ha celebrat aquest divendres en un comunicat la Cambra de Comerç de Barcelona. De fet, actualment el trànsit de passatgers intercontinentals de l'aeroport ja s'ha recuperat en un 98%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per exemple, aquesta nova temporada d'estiu hi haurà tres vols setmanals entre Barcelona i Pequín, després que Air China hagi recuperat aquesta ruta directa. A més, es consoliden set freqüències setmanals amb Seül, la capital de Corea del Sud, de manera que es reforcen les connexions amb l'Àsia. I justament aquest divendres l'aerolínia nord-americana United Airlines també ha anunciat una nova ruta diària a l'estiu entre Barcelona i Chicago.

Tot i això, el Grup de Promoció Aeroportuària de la Cambra ha recordat que és "primordial" treballar en la reactivació de les rutes barcelonines a Hong Kong, Lima i Shanghai, tant pel seu volum de viatgers com per la importància econòmica.

Segons la Cambra, el volum de places disponibles per aquesta temporada d’estiu és "alt", amb 18 milions de seients en oferta. Aquesta dada és un 10% superior a l’assolida l'estiu passat, però encara un 9% inferior respecte al total de places ofertes el mateix període del 2019. De moment, l'aeroport del Prat continua incrementant el nombre de passatgers, després del xoc de la pandèmia, i del gener a l'abril d'aquest any ja n'acumula 14,2 milions, un 43% més respecte al 2022. Malgrat això, l'organisme lamenta que aquest volum encara se situa un 5,7% per sota del registrat abans de la irrupció del covid-19.

Recuperació postpandèmia

En aquest sentit, Barcelona continua com a setè aeroport europeu en trànsit total de passatgers, just per sota de Madrid. Encara que les perspectives per a l'estiu són bones, tant per part de les aerolínies com del sector hoteler, la Cambra també recull que, segons les prediccions d’Eurocontrol, la recuperació a escala general europea de l’operativa de prepandèmia no s’assolirà fins al 2025.

stats