Economia 30/06/2015

Alemanya afirma que Grècia seguirà a l'euro encara que voti 'no'

Així ho ha explicat el ministre de finances, Wolfgang Schauble, durant una trobada privada, segons Bloomberg. Mentrestant, Merkel diu que no hi ha una nova oferta per a Grècia

Ara / Agències
1 min
Els missatges que envien els dirigents alemanys no sempre van en  la mateixa línia. A la foto, Angela Merkel i Wolfgang Schäuble.

Barcelona / BerlínEl ministre de finances alemany, Wolfgang Schauble, ha assegurat que Grècia seguirà a l'euro encara que voti 'no' aquest diumenge. Així ho assegura l'agència Bloomberg, que cita fonts que han mantingut una reunió amb la mà dreta de la cancellera Angela Merkel.

De fet, el primer ministre grec, Alexis Tsipras, va assegurar aquest dilluns: "No ens faran fora de l'euro, el cost seria massa gran". I aquest dimarts el seu ministre de Finances, Iannis Varufakis, ha insistit que lluitaran legalment per evitar que s'expulsi Grècia de l'euro.

Rebaixa d'expectatives

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha rebaixat les expectatives d'un acord d'última hora amb Grècia, el dia que expira el termini de l'ampliació del rescat. "Aquest vespre a mitjanit exactament a hora europea el programa expira. I no tinc cap indici d'una altra cosa", ha dit Merkel en una roda de premsa amb el primer ministre de Kosovo.

"Però, més enllà d'això, queda clar que no tallarem els canals de comunicació després d'aquesta mitjanit, i això vol dir que la porta continua oberta, però no puc afegir res més", ha declarat.

En preguntar-li si coneix l'oferta d'última hora que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha presentat aquesta matinada, la cancellera ha respost: "L'únic que sé és que l'última oferta de la Comissió que conec és la de divendres".

stats