Economia 21/08/2017

Alemanya accepta que Lufthansa compri actius d'Air Berlin però rebutja una fusió

La ministra d'Economia alemanya, Brigitte Zypries, ha dit que no es produirà una fusió "per raons de competència", ja que Lufthansa tindria una posició dominant al país

Ara
1 min
La màxima competidora d’Air Berlin, Lufthansa, vol quedar-se una part del negoci de la berlinesa.

BarcelonaAlemanya veu amb bon ulls que Lufthansa adquireixi part dels actius d'Air Berlin –en fallida–, però tanca la porta a una fusió entre la primera i la segona aerolínies del país. La ministra alemanya Brigitte Zypries ha dit aquest dilluns que la fusió és impensable "per raons de competència", ja que Lufthansa passaria a tenir una posició dominant al país, ha assenyalat el diari alemany 'Handelsblatt'.

Aquesta posició concorda amb la de la Comissió Antimonopoli d'Alemanya, la qual va criticar la possible compra d'Air Berlin per part de Lufthansa. El cap de la Comissió, Achim Wambach, va arribar a admetre dijous passat que preferia una adquisició d'Air Berlin "per part de Ryanair que per part de Lufthansa".

A més, la Comissió també va criticar el crèdit de 150 milions que l'executiu del país va lliurar a Air Berlin per mantenir les seves operacions durant tres mesos. Ryanair també va criticar aquesta operació i va presentar una queixa formal davant la Comissió Europea en considerar-la incompatible amb les ajudes públiques.

En plena negociació per conèixer el desenllaç d'Air Berlin, Lufthansa va comunicar la setmana passada que volia adquirir el 63% de la flota actual de l'aerolínia en fallida. Air Berlin compta actualment amb 144 avions, i el seu principal rival al país vol aconseguir-ne 90, uns plans que sí que acceptaria el govern d'Angela Merkel. Segons Lufthansa, aquesta quantitat seria "l'adequada", tal com va publicar el mitjà 'Süddeutsche Zeitung'.

stats