Verema
Economia Alimentació 25/08/2023

La sequera fa avançar la verema i redueix un 30% la producció d'alguns vins

1 min
El raïm recollit en una finca del celler Masroig, al Priorat, en l'inici de la verema d'enguany.

Els viticultors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre pateixen per la sequera, que farà caure la producció de la DO Montsant i la DOQ Priorat en un 30%. Esperen que les precipitacions d'última hora ajudin a hidratar el raïm i salvar la campanya, però no oculten la seva preocupació.

A la Terra Alta, les condicions del terreny i el reg de suport ajudaran a esmorteir la caiguda fins a un 10%. "Estem contents de com avança la campanya, tot i la sequera i l'estrès hídric", ha reconegut el secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Jordi Rius. Al llarg de les últimes dues dècades l'inici de la campanya s'ha avançat gairebé unes tres setmanes. Enguany n'ha sigut una. Els viticultors ja pateixen per la collita vinent.

stats