Economia 26/06/2020

Amazon obrirà un centre logístic a Rubí que serà la seva vuitena inversió a Catalunya

La instal·lació generarà 400 llocs de treball en el seu primer any de funcionament

Xavier Grau Del Cerro
2 min
Així serà l'estació logística d'Amazon a Rubí.

BarcelonaEl gegant del comerç electrònic Amazon ha anunciat l'obertura a la tardor d'una nova estació logística al polígon Can Roses de Rubí. Serà una instal·lació de 25.540 metres quadrats on Amazon treballarà amb nou companyies independents de repartiment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la companyia nord-americana, l'estació logística crearà en el seu primer any de funcionament uns 400 llocs de treball. D'aquests, un centenar seran directes a l'estació logística i uns 300 correspondran als xofers de les companyies independents de repartiment.

El centre se suma a les altres instal·lacions que ja té Amazon a Catalunya: el gran centre logístic del Prat de Llobregat i els centres logístics de Martorelles i Castellbisbal; a més del centre urbà de Barcelona, des d'on es dona servei ultraràpid als clients Prime Now. A més, Amazon també disposa d'un centre de distribució a Barberà del Vallès. A aquestes inversions s'hi sumen el centre d'atenció a les pimes i l'espai de recerca en intel·ligència artificial que té al 22@ de Barcelona.

L'alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez, ha valorat positivament aquest anunci d'Amazon i ha expressat el seu desig que la presència de la multinacional del comerç electrònic serveixi per atreure altres inversions a la ciutat.

A més de l'estació logística de Rubí, Amazon ha anunciat que també obrirà una altra estació similar a la tardor al municipi madrileny de Leganés.

El director d'Amazon Logistics a Espanya, Paolo Patrone, ha destacat la importància d'aquestes dues estacions logístiques per a les economies locals de Rubí i Leganés, que crearan "centenars d'oportunitats laborals a través de la xarxa de col·laboradors de repartiment". Segons Patrone, aquestes noves instal·lacions permetran donar un servei més eficient als clients.

Amazon assegura que ha invertir 2.900 milions d'euros a Espanya entre el 2011, quan va començar a operar, i el 2018. Actualment té dos grans centres logístics a San Fernando de Henares i el Prat de Llobregat, a més dels centres logístics de Castellbisbal, Martorelles i Illescas, els centres urbans de Madrid i Barcelona i els centres de distribució de Getafe i Barberà del Vallès; i catorze estacions logístiques com les que ara a anunciat a Rubí i Getafe. A més, també té previst obrir dos nous centres logístics a Dos Hermanas i Alcalá de Henares.

stats