Economia 26/06/2020

Amazon obrirà un centre logístic a Rubí que serà la seva vuitena inversió a Catalunya

La instal·lació generarà 400 llocs de treball en el seu primer any de funcionament

Xavier Grau Del Cerro
2 min
Així serà l'estació logística d'Amazon a Rubí.

BarcelonaEl gegant del comerç electrònic Amazon ha anunciat l'obertura a la tardor d'una nova estació logística al polígon Can Roses de Rubí. Serà una instal·lació de 25.540 metres quadrats on Amazon treballarà amb nou companyies independents de repartiment.

Segons la companyia nord-americana, l'estació logística crearà en el seu primer any de funcionament uns 400 llocs de treball. D'aquests, un centenar seran directes a l'estació logística i uns 300 correspondran als xofers de les companyies independents de repartiment.

El centre se suma a les altres instal·lacions que ja té Amazon a Catalunya: el gran centre logístic del Prat de Llobregat i els centres logístics de Martorelles i Castellbisbal; a més del centre urbà de Barcelona, des d'on es dona servei ultraràpid als clients Prime Now. A més, Amazon també disposa d'un centre de distribució a Barberà del Vallès. A aquestes inversions s'hi sumen el centre d'atenció a les pimes i l'espai de recerca en intel·ligència artificial que té al 22@ de Barcelona.

L'alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez, ha valorat positivament aquest anunci d'Amazon i ha expressat el seu desig que la presència de la multinacional del comerç electrònic serveixi per atreure altres inversions a la ciutat.

A més de l'estació logística de Rubí, Amazon ha anunciat que també obrirà una altra estació similar a la tardor al municipi madrileny de Leganés.

El director d'Amazon Logistics a Espanya, Paolo Patrone, ha destacat la importància d'aquestes dues estacions logístiques per a les economies locals de Rubí i Leganés, que crearan "centenars d'oportunitats laborals a través de la xarxa de col·laboradors de repartiment". Segons Patrone, aquestes noves instal·lacions permetran donar un servei més eficient als clients.

Amazon assegura que ha invertir 2.900 milions d'euros a Espanya entre el 2011, quan va començar a operar, i el 2018. Actualment té dos grans centres logístics a San Fernando de Henares i el Prat de Llobregat, a més dels centres logístics de Castellbisbal, Martorelles i Illescas, els centres urbans de Madrid i Barcelona i els centres de distribució de Getafe i Barberà del Vallès; i catorze estacions logístiques com les que ara a anunciat a Rubí i Getafe. A més, també té previst obrir dos nous centres logístics a Dos Hermanas i Alcalá de Henares.

stats