Economia 28/10/2016

Amazon estrena per sorpresa un nou centre logístic a Catalunya, la tercera inversió en mig any

El centre ocupa 28.000 metres quadrats i servirà per fer enviaments a tot Espanya i el sud d'Europa per al nou servei Amazon Pantry

àlex Font Manté
2 min
Imatge del nou centre logístic d'Amazon a Castellbisbal proveïda per la mateixa companyia

BarcelonaTercera inversió d'Amazon a Catalunya en només mig any. Al juny es va confirmar la creació d'un macrocentre logístic al Prat; el mes passat es va inaugurar un magatzem al centre de Barcelona per a l'enviament de productes en menys d'una hora, i ara ha aixecat un altre centre logístic, en aquest cas a Castellbisbal, que entra en funcionament avui mateix.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest nou centre farà enviaments a tot Espanya i el sud d'Europa del servei Amazon Pantry, que també ha començat a estar operatiu aquesta matinada. El servei permet fer la compra del tipus de productes que es compren al supermercat –excepte els productes frescos– i rebre-la en un dia a casa. Espanya és el cinquè país del món on Amazon Pantry entra en funcionament, després dels Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i el Japó.

El motiu que Espanya hagi estat triada per activar-hi el servei Pantry és, segons un portaveu d'Amazon, la bona situació estratègica de Catalunya, raó per la qual també s'hi ha ubicat el centre logístic. Des de Catalunya es podran fer enviaments ràpidament a tot l'Estat, i també al sud d'Europa.

La companyia no vol revelar la inversió que ha realitzat per remodelar el centre logístic –que antigament havia estat ocupat per una gran companyia d'enviaments–. En tot cas, les instal·lacions ocuparan 28.000 metres quadrats, gairebé la meitat dels 60.000 metres que té la nau que s'està erigint al Prat, on Amazon hi ha destinat 200 milions d'euros.

La companyia sí que va avançar que preveu que en 3 anys hi treballin 200 persones –tret de moments puntuals com la campanya de Nadal, quan aquesta xifra se superarà.

El servei d'Amazon Pantry permet fer la clàssica compra setmanal al supermercat, però excloent-ne els productes frescos. Segons la companyia, la principal novetat és que no requereix una compra mínima per fer l'enviament. El cost el determina la quantitat de caixes que s'omplen. L'enviament de cada caixa val 4 euros.

stats