Farmacèutiques
Economia 20/03/2023

AstraZeneca preveu contractar 1.000 persones a Barcelona en cinc anys

La farmacèutica va invertir 400 milions d'euros a Espanya durant el 2022

2 min
Seu de la farmacèutica AstraZeneda, a Cambridge

BarcelonaAstraZeneca preveu contractar al voltant de 1.000 persones en cinc anys per al seu nou hub europeu de R+D ubicat a Barcelona. La xifra és deu vegades més alta que l'anunciada fa un any per la mateixa farmacèutica, segons ha pogut confirmar l'ARA. Aleshores, la companyia feia públic l'aterratge d'un hub centrat en accelerar el desenvolupament de fàrmacs de nova generació en l'àmbit de les malalties rares, impulsat a través d'Alexion, una empresa del grup especialitzada precisament en les malalties rares, amb seu a Boston (Massachusetts) i que va ser adquirida per la farmacèutica l'any 2021.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest centre, que suposava la creació de fins a 100 llocs de treball especialitzats en R+D en dos anys, donarà servei a tot Europa i té per objectiu accelerar el desenvolupament clínic de noves teràpies més enllà de l'àmbit de les malalties rares. AstraZeneca presentarà el nou hub en un acte aquest dimecres a la Torre Glòries de Barcelona.

Reunió amb el govern espanyol

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, s'ha reunit aquest dilluns amb el conseller delegat d'AstraZeneca, Pascal Soriot, i el president de la companyia a Espanya, Rick R. Suárez. En el marc de la visita institucional, han donat a conèixer els plans de la companyia al país i han repassat la inversió feta fins ara. En concret, el 2021 la farmacèutica va invertir més de 93 milions d'euros en projectes innovadors, dels quals 48 milions van anar destinats a R+D. L'any passat, la inversió total va arribar als 400 milions d'euros, i la plantilla va augmentar un 20%, fins als 1.300 treballadors. També va portar a terme prop de 300 assajos clínics incloent-hi més de 4.500 pacients.

"L'ecosistema espanyol de R+D és de primera classe i estem compromesos a treballar amb el govern espanyol per alliberar el potencial dels medicaments innovadors com a motor de creixement econòmic a llarg termini", ha assegurat Soriot, mentre que Calviño ha destacat que el compromís de la farmacèutica permetrà crear llocs de treball de qualitat.

stats