Economia 04/04/2018

Atlantia vendrà part de Cellnex als Benetton per 1.500 M€

L’operació es calcula que tindrà un import pròxim als 1.500 milions d’euros

Natàlia Vila
2 min
Atlantia vendrà part de Cellnex als Benetton per 1.500 M€

Cellnex passarà a mans de la família Benetton. Atlantia, la companyia que gestiona la majoria d’autopistes italianes, ha ratificat la seva intenció de vendre a aquesta família -que és, alhora, el soci majoritari d’Atlantia- la participació del 29,9% de Cellnex, la filial de telecomunicacions d’Abertis. L’operació es calcula que tindrà un import pròxim als 1.500 milions d’euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho va explicar ahir al vespre la firma italiana en un comunicat. Atlantia, però, vincula aquest traspàs al tancament de l’operació que té oberta juntament amb ACS per quedar-se la catalana Abertis. A més, la companyia destaca que no ha rebut altres ofertes que millorin la de la família Benetton.

D’aquesta manera, Atlantia accepta l’única oferta de compra que va rebre en el sondeig de mercat que va encarregar fer a Mediobanca per decidir si exercia l’opció de compra d’aquest percentatge de Cellnex, aspecte que s’emmarca dins de l’acord amb ACS per comprar Abertis.

De fet, la companyia italiana va acceptar finalment exercir el dret de compra el 23 de març passat, és a dir, l’últim dia que tenia per decidir sobre aquesta operació en concret. Aquell mateix dia, pràcticament fora de termini, Atlantia va informar que comptava amb l’oferta de la família Benetton, el seu accionista majoritari, que adquiriria el 29,9% del capital de Cellnex per 1.498 milions d’euros immediatament després que la italiana tanqués la seva operació.

La confirmació, ahir, d’aquest traspàs situarà la família Benetton com a primera accionista de la companyia d’antenes que fins ara pertanyia a Abertis. La doble compravenda es farà a 21,50 euros l’acció, el preu més alt que establia l’acord.

Els serrells de l’opa a Abertis

El canvi de mans de Cellnex és una de les operacions col·laterals de l’acord entre Atlantia i la companyia que presideix Florentino Pérez, ACS, per comprar junts Abertis i superar la guerra oberta d’opes que tenien per aconseguir el control de l’empresa catalana. L’encara filial d’Abertis és, segons les seves dades, el principal operador independent d’infraestructures de telecomunicacions sense fils a Itàlia, amb 8.000 emplaçaments a través de Galata i Towerco.

stats