Automoció

El govern espanyol interpreta com un "toc d'atenció" la dimissió del president de la patronal de l'automoció

El ministre Hereu assegura que l'executiu destina milers de milions a l'electrificació

Agències
2 min
El ministre d'Indústria, Jordi Hereu, en una imatge recent

La Seu d'UrgellEl ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha afirmat que la dimissió del primer executiu de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, de la presidència de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) és "un toc d'atenció que cal tenir present". Hereu ho ha dit a la Seu d'Urgell, on ha participat en la 35a Trobada Empresarial al Pirineu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Griffiths va anunciar ahir la seva dimissió com a president de la patronal per la falta de compromís del govern espanyol en l'electrificació de la mobilitat. Hereu ha reivindicat la feina del govern espanyol i li ha contestat: "Estem invertint no centenars sinó milers de milions d'euros". En aquest sentit, s'ha referit als diferents PERTE VEC que ha impulsat l'executiu de Pedro Sánchez i a la “gran transformació de les cadenes productives de l'automoció” que comporten.

Respecte a dues de les crítiques concretes de Griffiths –la manca d'infraestructura de recàrrega i les poques ajudes i el retard amb què arriben als consumidors per impulsar la venda del cotxe elèctric–, Hereu ha indicat que s'hi està treballant, però ha admès que calen incentius "que siguin més clars de cara al consumidor". "El procés d'electrificació cap a una mobilitat elèctrica i connectada és un procés irreversible", ha assenyalat el ministre, que ha afegit, textualment, que "ningú no ha dit mai que seria un procés curt ni fàcil".

Hereu ha mostrat la seva esperança de continuar comptant amb Griffiths des del lideratge de Seat i Cupra: "Espero continuar disposant de l'impuls, de la il·lusió, de l'energia de Wayne Griffiths".

PERTE agroalimentari i turisme

D'altra banda, en un entorn ple d'empresaris lleidatans i d'Andorra, Hereu ha dit que el segon PERTE agroalimentari, publicat la setmana passada, ha rebaixat el nivell d'inversió necessària de 10 a 3 milions perquè s'hi puguin presentar més pimes. Aquesta segona convocatòria tindrà un finançament de 100 milions d'euros i una nova línia d'inversió en pimes, i Hereu ha explicat que “després hi haurà préstecs per 200 milions”.

Hereu també ha defensat "fer una aposta radical" per la sostenibilitat del model turístic, que generi repartiment de beneficis en l'àmbit territorial i a escala social, amb millors condicions laborals i millors salaris, a més de diversificar el model i repartir el turisme, ha dit, per tot el país.

stats