ECONOMIA

El jutge autoritza a vendre la fàbrica de La Seda a la petroquímica de Tarragona

La societat Forest Partners Estrada serà l'encarregada de rebre ofertes per la planta d'IQA, subministradora de Repsol i Dow Chemical

El jutjat mercantil número 1 de Barcelona ha autoritzat la venda d'una de les fàbriques de La Seda de Barcelona. El grup químic en concurs de creditors ha designat la societat Forest Partners Estrada per buscar un comprador per a la planta de glicol de la petroquímica de Tarragona (una de les bases químiques que serveixen per fabricar els plàstics per a envasos que fabrica la companyia), segons informa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La factoria de Tarragona d'Industrias Químicas Asociadas (IQA) és l'únic productor d'òxid d'etilè del mercat espanyol, que ven a la majoria d'empreses del polígon com Repsol i Dow Chemical. La Seda va comprar aquest centre de producció fa més de 10 anys a la nord-americana Shell per assegurar-se el subministre de glicol, una de les bases químiques que serveixen per fabricar els plàstics per a envasos que fabrica la companyia, per a la fàbrica del Prat, que elabora botelles de plàstic PET.  

El comunicat de La Seda a la CNMV "deixa constància que es troba pendent per part del jutjat resoldre sobre les sol·licituds d'autorització per a l'inici del procés de venda de la unitat productiva d'Artenius España", que inclou la mateixa planta del Prat i el centre d'Artenius a Turquia.