Economia 22/04/2014

La banca espanyola tira pel dret i nomena José María Roldán president de la patronal per unanimitat

Guindos no veia ètic el nomenament del fins fa poc al capdavant de la Direcció General de Regulació i Estabilitat Financera del Banc d'Espanya

Mariona Ferrer
1 min

MadridJosé María Roldán, fins l'octubre passat al capdavant de la Direcció General de Regulació i Estabilitat Financera del Banc d'Espanya, ha estat nomenat aquest dimarts, per unanimitat, president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB) per l'Assemblea General de l'entitat. Substitueix així Miguel Martín, que a finals del 2012 va comunicar la seva renúncia a optar a un tercer mandat al capdavant de l'AEB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La candidatura de Roldán va començar a sonar el novembre passat, poc després que deixés el càrrec al Banc d'Espanya, on va treballar del 2000 al 2013. Llavors tant el ministre d'Economia, Luis de Guindos, com després el Fons Monetari Internacional van expressar el seu malestar perquè una persona que havia estat al capdavant de l'administració pública en matèria de regulació financera i negociació amb Brussel·les es passés al sector privat. De Guindes va veure-ho "ni ètic ni estètic".

Llavors Roldán va arribar a renunciar a la presidència de l'AEB, però tant el BBVA com el Santander -que capitanegen la patronal- van decidir mantenir-lo perquè el consideren una persona molt valuosa per negociar amb Brussel·les i Frankfurt els canvis reguladors que s'esperen per aquest 2014.

En la roda de premsa de comiat de Martín, en la qual ha fet balanç dels resultats del 2013, el fins ara president de l'AEB ha defensar la trajectòria de Roldán durant els 13 anys al Banc d'Espanya, sobretot per la seva "independència".

Roldán s'ha fotografiat al costat de Martín però no ha permès cap pregunta i ha marxat immediatament de la roda de premsa. L'Assemblea General de l'AEB l'ha escollit per unanimitat.

stats