ECONOMIA
Economia 07/04/2011

El BCE apuja els tipus d'interès i deixa la porta oberta a nous increments

L'increment del preu del diner es donava per descomptat després de les nombroses advertències del president del BCE, Jean-Claude Trichet

Ariadna Carbonell
1 min
Trichet

BarcelonaEl Banc Central Europeu ha decidit apujar els tipus d'interès en 0,25 punts, fins l'1,25%. El que és més, el president de l'entitat monetària europea, Jean Claude-Trichet, ha donat a entendre en roda de premsa que podrien produir-se noves pujades de tipus en els propers mesos, tot i que no ho ha donat per fet. Trichet ha explicat que el BCE estarà pendent de l'evolució de la inflació per decidir la seva política monetària. Els tipus portaven en mínims històrics de l'1% des de juliol del 2008.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del BCE havia alertat en els darrers mesos de la imminent pujada del preu del diner com a conseqüència de l'augment de la inflació ocasionat per l'escalada del preu del petroli i les matèries primes. Ni la tan sols l'admissió per part de Portugal de la necessitat de sol·licitar el seu rescat financer ha fet canviar de parer l'entitat monetària.

El BCE és el primer dels bancs centrals en optar per pujar els tipus. El Banc d'Anglaterra (BOE) aquest mateix matí ha decidit mantenir el preu del diner al Regne Unit. La Reserva Federal dels EUA i el Banc del Japó també mantenen els tipus en mínims.

El Banc Central Europeu ha optat per controlar les pressions inflacionistes per sobre de fomentar el creixement de la zona euro, que creix a dues velocitats. Per una banda, Alemanya i França, que estan consolidant la seva recuperació, i per l'altra, els països perifèrics, que creixen menys, com ara Espanya.

stats