Supermercats
Economia 18/11/2021

Bon Preu inverteix 48 M€ en un nou centre logístic a Montblanc

Serà la segona gran nau logística del grup de supermercats, després de la que ja opera als Hostalets de Balenyà

2 min
Interior del centre logístic que Bon Preu ja opera a Hostalets de Balenyà, a Osona.

BarcelonaLa cadena de supermercats Bon Preu invertirà uns 48 milions d'euros en la construcció d'un nou centre logístic a Montblanc, segons ha anunciat aquest dijous el vicepresident del Govern i responsable de Territori, Jordi Puigneró. El complex, de 188.000 metres quadrats, serà la segona gran nau logística del grup osonenc, després de la que ja opera als Hostalets de Balenyà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bon Preu adquireix així les dues primeres parcel·les del polígon Logis, ubicat a la capital de la Conca de Barberà i desenvolupat per Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (Cimalsa), empresa pública de la Generalitat. En total, el polígon comptarà amb 346.000 metres quadrats per a empreses logístiques i industrials, i 39.000 metres quadrats per a activitats terciàries, a més de tenir connexió ferroviària i una planta d'energia fotovoltaica.

La compra dels terrenys, que han costat 15,4 milions a Bon Preu, servirà també perquè Cimalsa posi ja en marxa la urbanització del polígon, a la qual destinarà 15 milions d'euros en paral·lel a la construcció de la planta logística, ha informat l'ACN. L'adquisició s'ha fet després que Cimalsa tragués a subhasta pública la finca, segons han explicat a l'ARA fonts de Bon Preu. El projecte està en una fase molt incipient, ja que encara no s'han aprovat alguns dels tràmits urbanístics necessaris per començar la construcció.

La compra d'aquests terrenys per part de Bon Preu ha de permetre a la companyia presidida per Joan Font tenir una segona central logística que abasteixi la meitat oest del país, és a dir, les comarques de Lleida - incloent-hi els tres supermercats que la cadena té a l'Aragó, on opera sota la marca Orangutan-, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el sud de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Un cop entri en funcionament, a finals del 2022, donarà feina a unes 470 persones de forma directa.

Amb la nova nau de Montblanc, la cadena catalana podrà treure pressió a la seva principal ciutat logística, situada als Hostalets de Balenyà (Osona), des de la qual abasteix uns 200 punts de venda, entre supermercats, minimercats -ubicats en les gasolineres del grup- i els hipermercats Esclat. El complex osonenc té el risc d'acabar arribant "al límit", per la qual cosa Bon Preu ha optat per diversificar la logística i arribar amb més facilitat als municipis més allunyats de l'actual centre logístic, segons la companyia.

Bona rebuda a la comarca

"Avui no només anunciem un gran pas en aquest centre logístic, sinó un projecte de reconstrucció econòmica per a la comarca i les comarques veïnes de Tarragona i Lleida; parlem de generar llocs de treball", ha dit Puigneró, des de Montblanc. La Conca de Barberà és una de les comarques més afectades pel fenomen de la despoblació, per la qual cosa la inversió de Bon Preu ha estat ben rebuda per les autoritats locals. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha celebrat que aquest projecte permeti tirar endavant el polígon Logis, pel qual el consistori porta "batallant" des de fa dècades, i ha deixat oberta la porta a altres possibles activitats de Bon Preu al municipi.

stats