Economia 08/09/2017

Bon Preu factura 591 milions d'euros el primer semestre, un 10% més

Durant aquest 2017, la cadena de supermercats ha contractat 574 nous treballadors

Ara
2 min
JOANFONT: "Als 9 anys el pare ja em duia a les 5 del matí a muntar la parada al mercat"

BarcelonaLa cadena de distribució Bon Preu va facturar 591 milions d'euros el primer semestre fiscal d'aquest any (entre març i agost), una xifra que suposa un creixement d'un 10% respecte el mateix període de l'any anterior. Durant aquest semestre, el grup va incorporar sis establiments nous al territori català, un dels motius pels quals s'ha impulsat el creixement.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sense tenir en compte aquests nous espais, Bon Preu hauria facturat un 4% més aquest semestre respecte al de l'any anterior, segons ha informat l'empresa a través d'un comunicat. En cas que es repetissin els resultats al segon semestre, la firma superaria superaria les vendes de l'any passat. Durant el 2016, la facturació total de la cadena va ser de 1.077 milions d'euros, la primera vegada que va superar els 1.000 milions de facturació en tota la seva història.

El creixement de l'activitat de Bon Preu s'ha traduït en un increment de la plantilla de 574 treballadors. Ara mateix, el grup presidit per Joan Font compta amb més de 6.000 empleats, dels quals un 97% són fixos indefinits. Segons les últimes dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de l'any 2015, Bon Preu ocupava la 14a posició en el rànquing de les empreses amb més treballadors a Catalunya.

A hores d'ara, la cadena de distribució compta amb 216 establiments, repartits de la següent manera: 123 són supermercats Bon Preu, 47 són hipermercats Esclat, 6 són punts de recollida de compra 'online' i els 43 restants són benzineres EsclatOil.

Finalment, la firma anuncia que té previst inaugurar 9 establiments més durant el segon semestre de l'any a través del mateix comunicat. Es tracta de 4 Esclat a Reus, Tàrrega, Lliçà d’Amunt i Tortosa, 3 Bonpreu a Gironella, Viladecavalls i Vilanova del Vallès i 2 benzineres a Castellbisbal i Tàrrega, a banda de l'ampliació dels punts de recollida de compra 'online'.

stats