Economia 22/05/2019

La CNMV estudia si Botín va vulnerar la llei avançant l'acord de Dia per Twitter

La presidenta del Santander va revelar informació abans del tancament dels mercats

Laia Forès
1 min
Botín: “El meu pare em va fer fora pel bé de l’empresa”

MadridLa presidenta del Banco Santander, Ana Botín, revelava fa pocs dies que li agraden les xarxes socials, que té un compte a Twitter que gestiona ella directament i que llegeix el que s'escriu sobre ella. La seva afició a les xarxes socials, però, li podria portar problemes: la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) investiga si un tuit seu publicat dilluns sobre Dia uns minuts abans del tancament dels mercats viola la llei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dilluns els mercats estaven pendents de si hi havia acord o no entre el Santander i el president de LetterOne, Mikhail Fridman, per evitar la fallida de Dia i el corresponent concurs de creditors. Botín tenia la clau per evitar –o confirmar– la caiguda de la cadena de supermercats. En el tuit que va publicar amb els mercats encara oberts, a les 17.20, Botín avançava que el Santander havia decidit "donar suport" a Dia i que Fridman havia acceptat la petició del banc d'evitar una discriminació entre els creditors espanyols i estrangers. Insinuava clarament que hi havia acord.

La llei prohibeix difondre públicament informació privilegiada i estableix que el canal per traslladar la informació a tots els inversors són les plataformes oficials. Twitter no és, en cap cas, una plataforma oficial. A més, Botín va fer el tuit des del seu compte personal.

Segons l'organisme que presideix Sebastián Abella, no s'ha obert una investigació formal però sí que s'està "analitzant" els efectes tant del tuit com d'unes declaracions que va fer dilluns cap a les quatre de la tarda a un grup de periodistes en què Botín acusava Fridman d'oferir menys diners als creditors espanyols. La CNMV estudiarà si les declaracions i el tuit de la presidenta del Santander van vulnerar la llei.

stats