Economia 03/10/2019

Caixa d'Enginyers obre una nova ampliació de capital de 25 M€

Els socis de l'entitat han augmentat un 74% des de l'última ampliació de capital, el 2011

Ara
1 min
La seu central de la Caixa d'Enginyers, a la Via Laietana de Barcelona.

BarcelonaLa cooperativa de crèdit Caixa d'Enginyers ha anunciat que obre una nova ampliació de capital per valor de 25 milions d'euros. L'entitat ha explicat que amb aquesta operació vol abordar els reptes derivats del seu creixement, especialment en els àmbits tecnològic i de concessió de crèdit a particulars i empreses. L'ampliació de capital va destinada exclusivament als seus socis i estarà oberta fins al 15 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat Caixa d'Enginyers en un comunicat, aquesta ampliació de capital estarà destinada majoritàriament a millorar els recursos per al procés de digitalització de l'entitat. "Aquesta operació s'emmarca en un context de canvi, en què la transformació digital és un dels eixos estratègics del grup", ha recalcat Josep Oriol Sala, president de Caixa d'Enginyers.

Paral·lelament, el grup financer ha destacat el "creixement sostingut" que ha experimentat en els últims temps. Segons dades de l'entitat, Caixa d'Enginyers ha augmentat un 74% el nombre de socis des del 2011, any de l'última ampliació de capital. A més, en aquests últims vuit anys el volum de negoci de Caixa d'Enginyers ha crescut un 46%.

El boom després de l'1-O

Durant l'any 2017, Caixa d’Enginyers va captar més de 17.000 nous socis, fet que va suposar una pujada anual del 12%. Fonts financeres apuntaven que d’aquests 17.000, uns 9.000 van arribar després de l’octubre, quan CaixaBank i el Banc Sabadell van traslladar la seu social fora de Catalunya com a resposta al moment polític.

stats