Economia 18/02/2021

CaixaBank cedeix a Bankia tres dels 14 membres de la direcció

i
ALBERT MARTÍN
1 min
Goirigolzarri i Gortázar en l’acte de la fusió.

La negociació per enllestir el comitè de direcció de la nova CaixaBank després de l’adquisició de Bankia va arribar ahir a terme. L’entitat, que serà líder destacada en banca minorista a Espanya, tindrà una cúpula formada per 14 membres, 11 dels quals provenen del banc català i tres més de Bankia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D’entrada, CaixaBank planteja un comitè de direcció amb 12 membres de l’entitat catalana sota la batuta del conseller delegat, el madrileny Gonzalo Gortázar. Juan Antonio Alcaraz continuarà sent un dels pesos pesants en el càrrec de director general de negoci. Aquesta estructura tindrà dos membres més procedents de Bankia: Manuel Galarza -director de compliment i control- i Eugenio Solla -que serà el responsable de sostenibilitat-. Xavier Coll, actual director general de recursos humans, deixarà el càrrec l’1 de gener del 2022 i llavors el substituirà David López, que ve de Bankia.

Jordi Mondéjar continuarà com a director general de riscos; Iñaki Badiola com a responsable de banca corporativa; Luis Javier Blas com a director de mitjans; Matthias Bulach com a responsable de comptabilitat, control de gestió i capital, i Maria Lluïsa Martínez com a directora de comunicació. Javier Pano es mantindrà com a director financer; Marisa Retamosa com a responsable d’auditoria interna; Javier Valle com a director d’assegurances, i Óscar Calderón com a secretari general i del consell.

Una de les sorpreses de la negociació ha sigut el fet que José Sevilla, conseller delegat de Bankia, no continuarà a la futura CaixaBank, com s’havia anunciat. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, mantindrà el càrrec a CaixaBank amb control sobre tres àrees dirigides per executius de CaixaBank.

stats