Economia 19/04/2021

Comença a l'Audiència Nacional el primer judici per la gestió de la CAM

Roberto López Abad, director general durant una dècada, i l'exdirectiu Juan Ramón Avilés s'enfronten a penes de quatre i dos anys i mig de presó, respectivament

Ara
2 min
L'ex director general de la CAM Roberto López Abad i l'exdirectiu Juan Ramón Avilés durant el judici celebrat a l'Audiència Nacional. EFE

MadridDesprés de tres anys i mig des de la intervenció de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) per part del Banc d'Espanya, finalment ha començat a l'Audiència Nacional el primer judici per la gestió de l'entitat. Al banc dels acusats s'han assegut per primer cop el que va ser el màxim responsable de la caixa durant deu anys, Roberto López Abad, i l'exdirector de la Comissió de Control Juan Ramón Avilés. La fiscalia demana quatre i dos anys i mig de presó, respectivament, per als dos ex alts càrrecs de la CAM. Se'ls acusa de cobrament irregular de dietes i la concessió de fins a 17 milions d'euros en préstecs en el cas d'Avilés.

Es tracta del primer judici que se celebra en contra de la gestió de la CAM, en què el jutge Javier Gómez Bermúdez investiga diverses peces separades. L'interrogatori està previst que continuï la setmana que ve i el 12 i 16 de febrer. L'Audiència Nacional també manté imputat l'expresident de la CAM Modesto Crespo per haver cobrat en un mes fins a 300.000 euros en dietes irregulars.

La defensa d'Abad i Avilés ha intentat desmarcar la CAM com a perjudicada i només situar al Sabadell, que va comprar l'entitat per un euro després d'un rescat de 5.200 milions d'euros. També ho han provat amb el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) que, juntament amb l'antiga entitat, són querellants en el procés. Finalment, l'Audiència Nacional ha acordat que tant la CAM com el FGD estiguin legitimats com a acusació. De fet, el fons estatal ha assenyalat que "va haver d'assumir les pèrdues abans de vendre la caixa al Sabadell".

stats