Economia 03/06/2013

El Carec aposta per crear les minifeines per afavorir la contractació de joves

El consell assessor de la Generalitat advoca per incrementar els incentius a la contractació i una simplificació administrativa més radical per afavorir la creació de negocis

E.f.
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, abans de la primera reunió del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC).

BarcelonaEl Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) ha emès aquest dilluns un nou document de propostes per contribuir a reactivar l'economia a curt termini i on inclou solucions com ara la creació de minifeines per animar la contractació al mercat laboral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el Carec, les minifeines "amb limitacions i condicionants que caldria arbitrar" serien un revulsiu per contractar sobretot treballadors joves i solucionaria una part del problema de l'economia submergida.

En el camp laboral, l'organisme també defensa afavorir la contractació a temps parcial per altres vies i estendre els incentius fiscals a les empreses per afavorir la creació de nous llocs de treball.

La simplificació és l'altra gran pota de les propostes del Carec, tant a nivell laboral com sobretot administratiu. Els tràmits per crear empreses poden ser encara més fàcils, segons apunta, si es generalitzen solucions com ara el silenci positiu de l'administració per accelerar processos.

Sobre els incentius al consum intern al mercat espanyol, valora positivament l'efecte que està tenint el pla PIVE d'ajudes a la compra d'automòbils i recomana estendre la fórmula a altres sectors, tenint en compte el retorn que suposa que es faci una venda.

El Carec també aposta per potenciar les vies alternatives a la bancària en el finançament de les pimes. El capital privat ['private equity'], defensa l'informe, ha de ser una opció creixent potenciada des de l'administració per capitalitzar projectes empresarials.

stats