Economia 15/05/2015

Els germans Cierco denuncien les autoritats andorranes per la liquidació de la BPA

Els accionistes majoritaris consideren que es va optar de forma 'precipitada' per la resolució de l'entitat

Agències
1 min
La tranquil·litat oficial del govern andorrà contrasta amb la preocupació dels empresaris i del sector financer, que veuen risc de contagi.

Andorra la VellaEls germans Higini i Ramon Cierco, accionistes majoritaris de BPA, han posat dues noves demandes contra l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB). La primera demanda demana la nul·litat del procediment de resolució de BPA. Segons l'advocat Jaume Bartumeu, l'escrit conté indicis d'inconstitucionalitat. La segona demanda és contra l'acord de l'INAF mitjançant el qual es va aprovar l'informe que determina que l'entitat bancària és inviable.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a l'advocat dels accionistes la decisió de liquidar l'entitat no va ser la millor, es podia haver reestructurat el banc i no es van estudiar altres potencials vies. En aquest sentit, Bartumeu manifesta en la demanda que no es va tenir en compte la solvència de BPA ni la seva solidesa i liquiditat. Segons ha exposat Bartumeu no es respecta la presumpció d'innocència ni tampoc el principi de legalitat. Per aquest motiu, demanen elevar la qüestió al Tribunal Constitucional perquè valori si les disposicions de la llei són conformes a la Constitució.

En la demanda contra l'AREB, els accionistes de BPA demanen el pagament d'una indemnització als membres del consell d'administració i de la direcció general de l'entitat que van ser substituïts.L'advocat dels accionistes ha anunciat també que un cop es conegui la solució de l'AREB, presentarà una demanda per la responsabilitat patrimonial i el menyscapte que han tingut els seus clients en aquest procés.

Cal recordar que els membres del Consell d'Administració de la BPA cessats per l'INAF, els germans Higini i Ramon Cierco, Joan Pau Miquel, Ricard Climent i Frederic Borràs, ja van presentar una demanda a la batllia contra l'INAF el passat mes d'abril.

stats