Turisme

Com i quan demanar l’Estalviatge, el bo turístic de 150 € per viatjar per Catalunya fora de temporada

La Generalitat vol impulsar el turisme de proximitat i desestacionalitzat

2 min
Senderisme en família-Pixion-05172.jpg

FigueresL'any passat un 50% menys de catalans que el 2019 van decidir pernoctar per Setmana Santa a Catalunya i, amb l'objectiu d'evitar una davallada més gran i fomentar el turisme de proximitat i desestacionalitzat, la Generalitat ha decidit posar en marxa un bo turístic. L'ha presentat aquest divendres el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, acompanyat de la directora general de Turisme, Marta Domènech, i del director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer. La iniciativa, anomenada l'Estalviatge, compta amb una inversió d'un milió i mig d'euros i preveu arribar a cobrir un mínim de 10.000 reserves.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta bonificació, ha explicat Torrent, es vol "acompanyar el sector turístic en la recuperació postcovid i alhora en la seva transformació cap a una oferta més diversificada, de més qualitat, menys estacional i menys concentrada territorialment".

Com s'haurà de demanar?

D'entrada, t'hauràs de registrar en aquesta pàgina web, però has de ser major d'edat i resident a Catalunya. El bo serà unipersonal i no acumulable al d'altres persones i, un cop descarregat, tindràs cinc dies naturals per fer la reserva abans que el bo caduqui. Després hauràs de decidir què vols fer per arreu del Principat i reservar-ho a través de les 250 agències de viatges que s'han adherit a la campanya. Les excursions tindran una bonificació del 50% de la factura amb un màxim de 150 euros per reserva de paquet turístic (s'han de contractar almenys dos serveis). Finalment, hauràs de lliurar el bo físicament a l'agència o mostrar-lo des del teu mòbil i ensenyar el document d'identitat.

Podran ser objecte d'ajut els viatges combinats que incloguin una pernoctació en un allotjament turístic català associada amb, almenys, un dels següents tipus de serveis: transport de passatgers, lloguer de turismes o altres vehicles de motor, activitats i excursions amb guia o entrades a museus i concerts, entre altres.

Quan es pot demanar i fer servir?

A partir del 28 de febrer ja es podran fer reserves, de què es podran començar a gaudir a partir de l'1 de març i durant tot el mes d'abril, excepte els dies de Setmana Santa, que enguany va del 9 al 19 d'abril. Ara bé, no s'hi val a badar: quan s'esgoti el pressupost d'un milió i mig d'euros que la Generalitat destinarà a la iniciativa, s'acabaran els bons turístics.

Bona rebuda

Tal com recull l'ACN, l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades ha celebrat la campanya, que arriba en un moment "molt oportú" i "molt estratègic" per ajudar el sector que ha patit més l'impacte de la pandèmia, ha dit el seu president, Martí Sarrate. "Totes les bones notícies generen optimisme. La gent té ganes de viatjar i ja s'estan dirigint a les agències de viatges per fer reserves per Setmana Santa", ha afegit.

Cal recordar que les agències de viatges és un dels sectors que han patit més les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Actualment, segons va dir dijous el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, en una entrevista a Ràdio 4, un de cada tres treballadors d'agències de viatges encara està en ERTO, mentre que, en general, a Catalunya gairebé no en queden (només un de cada 200). Per aquest motiu, el govern espanyol es planteja un ERTO sectorial només per a les agències de viatges, ja que aquests expedients està previst que decaiguin el 28 de febrer.

stats