Supermercats
Economia Comerç 14/04/2023

Bon Preu trenca la barrera dels 2.000 milions de facturació

El grup ha invertit 106 milions d'euros el 2022 i més de 1.000 milions en els últims vuit anys

2 min
Imatge d'arxiu de la planta logística del grup Bon Preu a Hostalets de Balenyà (Osona).

BarcelonaEl grup de supermercats Bon Preu va aconseguir trencar el 2022 la barrera dels 2.000 milions d'euros en facturació: va arribar, concretament, als 2.076 milions d'euros, amb la qual cosa ha batut un nou rècord de vendes històric. Amb aquesta xifra el grup supera de llarg els 1.782 milions facturats el 2021 i també la previsió per al 2022, que havia fixat en uns 1.900 milions. Són dades que va avançar el president de la companyia, Joan Font, en una entrevista amb Esther Vera al diari ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alhora, Bon Preu va créixer en més de 980 treballadors només l'any passat, i ja té 9.609 persones contractades, unes xifres que s'expliquen per la forta inversió que ha dut a terme l'empresa: el 2022 va invertir 106 milions, una mica més que l'any anterior, que s'han destinat principalment a noves obertures, logística i ampliacions. "En el cúmul dels últims set o vuit anys, a Bon Preu hem invertit més de 1.000 milions d’euros i ja tenim més de 200 establiments a Catalunya", assegurava Joan Font.

Alhora, de cara a la campanya d'estiu Bon Preu incorporarà 400 treballadors més. Les noves contractacions permetran cobrir l’increment de demanda que es produeix durant l’estiu en les principals destinacions turístiques de Catalunya, com ara als establiments ubicats a la Costa Brava i a la Costa Daurada, a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, i al municipi de Tremp.

Diversificació del negoci

Part de l'èxit del grup es basa en la diversificació de les seves línies de negoci. Fa 25 anys l'empresa va decidir anar més enllà de l'alimentació i els supermercats i arriscar-se amb els carburants a partir de la marca Esclat. En l'últim any han incrementat les vendes de carburants i han aconseguit més de 90.000 llars noves com a clients, que des del grup atribueixen a la seva "gran competitivitat amb el preu". A més, el grup ha obert dues noves benzineres.

Pel que fa a l'alimentació, també ha augmentat la seva clientela, concretament en més de 60.000 llars noves que hi compren. Les noves zones de servei de compra online amb entrega a domicili i els nous punts de recollida de compra per internet han ajudat a aquest augment de famílies que hi compren.

stats