Comerç
Economia 09/06/2023

Els comerços podran obrir una desena de diumenges i festius el 2024

El calendari aprovat té vuit dies i els ajuntaments hauran de sumar-n'hi dos més

ARA
1 min
Debat comercial El Portal de l'Àngel de Barcelona és una de les grans artèries comercials.

BarcelonaEl Consell Assessor de Comerç ha aprovat aquest divendres els calendaris d’obertura d’establiments comercials en diumenges i festius corresponents al 2024 i 2025, amb vuit dies aplicables al conjunt del país, als quals cada ajuntament ha de sumar dos dies més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per al 2024, aquests dies seran el 7 de gener i el 30 de juny, corresponents a les rebaixes d'hivern i d'estiu; el 12 d'octubre, que és l'inici de la temporada d'hivern; l'1 de desembre –Black Friday–, i quatre dies per a la campanya de Nadal: el 8, el 15, el 22 i el 29 de desembre. El calendari del 2025 també preveu aquests vuit dies amb dates similars.

Cada municipi pot canviar dues dates dels calendaris generals per altres festius, locals o no, llevat dels dies 1 i 6 de gener, el Diumenge i el Dilluns de Pasqua, l'1 de maig, el 24 de juny, l'11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre.

En cas que els ajuntaments no designin cap de les dates addicionals que els pertoquen, el Consell Assessor proposa l’1 de novembre (temporada de tardor) i el 6 de desembre (campanya de Nadal).

stats