Economia 20/09/2016

Competència autoritza a Merlin la compra dels parcs logístics de Saba

L'operació ronda els 150 milions d'euros i la socimi sumarà uns 350.000 metres quadrats

Xavier Grau
1 min
Pàrquing de Saba

BarcelonaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat la compra dels parcs logístics de la catalana Saba per part de la socimi (societat immobiliària cotitzada) Merlin Properties, en una operació que rondarà els 150 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Saba, companyia participada per Criteria Caixa, Joan Abelló a través de la societat Torreal, i Proa Capital, està negociant la venda dels seus actius logístics a Merlin per centrar-se en el negoci dels aparcaments. La companyia té en el seu horitzó créixer en actius d'aparcaments per reforçar-se de cara a una futura sortida a borsa.

Merlin ja va comprar fa un any el 32% que Saba tenia a Cilsa, la companyia que explota la zona d'activitats logístiques (ZAL) del port de Barcelona, per 50 milions d'euros. També es va vendre el setembre de l'any passat la zona d'activitats logístiques de Tolosa de Llenguadoc, a França, per 23 milions d'euros.

L'autorització de l'operació per part de Competència coincideix amb la fusió de Merlin amb Metrovacesa, que tindrà com a resultat la creació de la primera companyia patrimonialista cotitzada d'Espanya.

Els grans bancs tornen a coronar-se reis del totxoAmb l'adquisició, Merlin obtindrà cinc nous parcs logístics a Barcelona, Sevilla, Lisboa i el País Basc, que sumen uns 350.000 metres quadrats de superfície. L'adquisició reforçarà el posicionament en el negoci logístic de la nova Merlin, que preveu que aquest tipus d'actius tinguin un pes del 9% en la seva cartera. Els gruix dels actius seran les oficines, amb un 48% del total, un 22% seran locals comercials i un 19% centres comercials.

stats