Economia 17/09/2015

Saba ven un parc logístic a França per 23 milions i vol créixer en el negoci dels aparcaments

Traspassa la ZAL de Tolosa de Llenguadoc per 23 milions després de sortir

Xavier Grau
1 min
Aparcament de Saba

BarcelonaEl grup Saba ha tancat un acord amb CBRE Global Investors per a la venda del parc logístic ZAL de Tolosa de Llenguadoc per un import de 23 milions d'euros. L'operació s'emmarca dins la nova estratègia de Saba de reordenació de la seva cartera d'actius i, al mateix temps, de creixement en l'activitat d'aparcaments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dins aquesta estratègia, Saba també ha deixat de ser un dels socis de referència de Cilsa, la companyia que explota la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) de Barcelona, on l'Autoritat Portuària i la socimi Merlín han notificat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que volen convertir-se en els nous socis de control.

Saba, participada per Criteria i l'inversor Juan Abelló, ha apostat clarament pels aparcaments, per exemple, amb l'acord per l'adquisició de la concessionària portuguesa CPE, que suposa incorporar més de 8.000 places. El 2014 Saba va culminar dues operacions per al seu creixement: el contracte de gestió i explotació dels aparcaments en 51 estacions de ferrocarril d'Adif, amb més de 22.700 places, i l'adjudicació del 60% de la companyia Bamsa, que gestionarà 26 aparcaments municipals en el centre de Barcelona durant 25 anys.

Segons la companyia, l'estratègia passarà per la identificació d'oportunitats de creixement orgànic i inorgànic, sent la diversificació geogràfica un dels objectius principals de la companyia, considerant també la rotació d'actius no estratègics amb la finalitat de convertir la companyia en un referent internacional.

Saba té presència actualment a Espanya, Portugal, Itàlia, Xile i Andorra. La companyia, amb una plantilla de 1.400 persones, gestiona 193.000 places d'aparcaments amb 300 centres i té sis parcs logístics amb una superfície bruta de 550 hectàrees.

stats