ECONOMIA
Economia 29/05/2013

Competència inspecciona diverses petrolieres per l'augment del preu dels carburants

El regulador també investiga el denominat 'efecte dilluns', dia que les gasolineres abaixen les tarifes perquè és quan es recullen les dades oficials de les estadístiques

Efe
1 min

BarcelonaLa Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha realitzat aquesta setmana inspeccions en diverses empreses petrolieres −de les quals no especifica el nom− i a una associació sectorial davant la sospita de possibles pràctiques contra la competència en matèria de preus. És a dir, l'organisme regulador investiga si s'han pactat preus a l'alça. Les inspeccions s'han fet el dilluns 27 i el dimarts 28, precisament per comprovar l'existència del denominat 'efecte dilluns', el dia en que les estacions de servei abaixen els preus perquè és quan es recullen les dades que serveixen posteriorment per elaborar les estadístiques oficials. El dimarts tornen a apujar les tarifes dels sortidors de benzina.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CNC ha subratllat aquest dimecres que s'ha constatat un "increment significatiu" dels carburants en un context de nivells generals de preus minoristes −abans d'impostos− més elevats que els registrats als països del voltant nostre. En tot cas, la CNC ha recordat que les inspeccions suposen un pas preliminar en el procés d'investigació i que no prejutgen el resultat ni la culpabilitat de les entitats inspeccionades.

Amb tot, Competència avisa que l'acreditació de conductes restrictives a la CNC poden suposar una multa de fins al 10% del volum dels negoci de l'empresa infractora.

stats