El nou conseller de Treball demana a Sánchez que tiri enrere la reforma laboral

Chakir El Homrani diu, a propòsit de les dades de l'atur, que l'assignatura pendent és la precarietat

El nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha demanat aquest dilluns al nou govern espanyol del PSOE, que presidirà Pedro Sánchez, que reverteixi les reformes laborals que ha fet els últims anys l'executiu de Mariano Rajoy.

El Homrani, acabat d'arribar a la conselleria com a nou titular, ha dit que farà "una crida al govern espanyol perquè tiri enrere les reformes laborals, un àmbit normatiu que no facilita la lluita contra la precarietat laboral".

El nou conseller ha valorat les dades de l'atur registrat que s'han sabut aquest mateix dilluns. El Homrani ha destacat que "l'assignatura pendent" és la precarietat laboral, amb només un 13% dels nous contractes indefinits, quan abans de la crisi eren el 17%".

"S'han de tirar enrere les reformes laborals que han patit les treballadores i els treballadors d'aquest país els últims anys", ha reblat el conseller.

El nou titular de la cartera de Treball ha expressat la seva voluntat de negociar amb els agents socials i econòmics del país i ha indicat que ara hi ha "moltíssima feina" per revertir el 155, que ha provocat endarreriments en la tramitació d'expedients i en el desenvolupament reglamentari de moltes polítiques, i s'ha posat com a objectiu "cuidar molt, molt, molt, les entitats socials del país". "Els hem de fer un reconeixement molt gran perquè han patit el 155", ha dit.

El Homrani també ha destacat que, malgrat prendre possessió del càrrec, la situació és "d'una excepcionalitat molt dura", amb "gent que no es mereix estar a la presó", i en aquest sentit ha indicat que espera poder anar al centre penitenciari d'Alcalá-Meco per fer el traspàs de cartera amb la consellera Dolors Bassa "i fer-li una forta abraçada". "Seguirem lluitant perquè torni a casa", ha indicat.

Més continguts de