Economia 22/08/2018

Un de cada quatre contractes firmats al juliol tenia una durada igual o inferior a una setmana

Les dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal indiquen que aquest fet no és exclusiu de l'estiu

Ara
2 min
En xifres absolutes ara hi ha menys aturats que fa un any, tant a Catalunya com a Espanya.

BarcelonaL'alt grau de temporalitat a Espanya segueix sent una de les assignatures pendents en matèria d'ocupació. Segons les dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) recollides per l'agència Europa Press, un de cada quatre contractes firmats al juliol tenia una durada d'una setmana o menys. Durant el setè mes de l'any es van registrar poc més de dos milions de contractes, dels quals 515.220 preveien una relació laboral de set dies o menys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda, quatre de cada deu contractes que van entrar en vigor al juliol tenien una durada igual o inferior a un mes. Segons les dades del SEPE, el percentatge de contractes d'aquest tipus (concretament del 37% durant el mes de juliol) també es registra en la resta de mesos de l'any. A tall d'exemple, en els mesos de març i febrer, el 37% dels contractes firmats no s'estenien més enllà dels 30 dies, mentre que durant el març i coincidint amb la Setmana Santa aquesta xifra es va situar al 38%.

De la mateixa manera, les dades es repeteixen en els contractes de set dies o menys. Durant la resta de mesos de l'any, prop del 25% dels contractes tenien aquesta durada. Així, es posa de manifest que la temporalitat no és un factor que s'accentuï durant l'estiu.

De fet, Espanya és un dels països de la Unió Europea on més treballadors signen un contracte temporal de manera involuntària. Segons un estudi que va publicar l'Eurostat al mes de juny, sis de cada deu empleats ocupen un lloc de treball temporal de manera involuntària. Només Grècia, Xipre i Itàlia estan en una situació pitjor que l'estat espanyol.

Les dades del SEPE també indiquen que el 15% dels contractes firmats al mes de juliol tenien una durada d'entre un mes i tres mesos, mentre que els contractes que s'estenien entre tres i sis mesos representaven un 6% del total. D'altra banda, tan sols un de cada deu contractes signats al juliol era indefinit.

En conjunt, la durada mitjana de tots els acords laborals que es van signar al mes de juliol va ser de 49,81 dies, una dada molt similar a la del mateix període de l'any passat (49,45 dies). Ara bé, abans que esclatés la crisi (any 2006), aquest temps se situava en els 73,8 dies.

stats