Economia 01/02/2016

Catalunya va créixer un 3,3% el 2015, una dècima més que Espanya

L'autoritat fiscal independent (Airef) ha avançat que el quart trimestre l'economia va millorar el rumb i va créixer el 3,5%

Ara
1 min
La millora de les exportacions és un dels indicadors que alimenten l'esperança en l'activitat econòmica espanyola.

BarcelonaL'economia catalana va tancar el 2015 amb un creixement del 3,3%, una dècima per sobre de la millora que va registrar Espanya, segons els càlculs fets públics aquest dilluns per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), un òrgan creat a instàncies de Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades de l'organisme, el PIB català va esgarrapar una dècima més de creixement el quart trimestre respecte de l'anterior, amb un avenç del 3,5% igual que el que va registrar l'economia espanyola en la recta final de l'any.

El creixement, trimestre a trimestre, va guanyar força en termes interanuals al llarg del 2015. Del 3% d'augment del PIB el primer trimestre, Catalunya va anar millorant fins al 3,5% de l'últim, segons l'Airef.

Pel que fa a l'economia espanyola, la millora va ser del 3,2% en el global de l'any passat. El creixement interanual també va créixer trimestre a trimestre, des del 2,7% inicial fins al 3,5% interanual en el quart trimestre.

Tot i moure's per sobre de la mitjana espanyola, però, comunitats com Madrid (+3,5%), el País Valencià (+3,7%) o les Balears (+3,6%) van tancar amb creixements superiors al del PIB català.

La dada avançada per l'Airef millora en una dècima les previsions que la Cambra de Comerç de Barcelona va avançar la setmana passada. L'ens cameral calculava un creixement del 3,2% a Catalunya l'any passat i augurava un 2,8% per a aquest.

stats