Motor

Cupra es fa un lloc a la milla d'or madrilenya: "Val diners, però paga la pena"

La marca obre al carrer Serrano de Madrid la seva botiga més gran, un espai inspirat en la Casa Seat de Barcelona

2 min
Cupra ha inaugurat un espai pròpi a Madrid.

MADRID"Val diners, però paga la pena". Així de concís ha estat el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, durant l'acte inaugural de la botiga que Cupra tindrà al número 88 del carrer Serrano de Madrid, un dels més cars de tot Espanya i denominat popularment com "la milla d'or madrilenya". L'espai és el més gran que la firma del grup del Volkswagen tindrà al món –1.300 metres quadrats– i més enllà d'exposar els models de cotxe de Cupra –la firma esportiva de Seat– busca ser el que la Casa Seat és a Barcelona: un lloc d'esdeveniments socials, amb una sala d'exposicions, un restaurant i un auditori. "No es tracta només de vendre, sinó de tenir relació amb la ciutat. Aquí portem l'esperit de Barcelona, el seu disseny i la seva llum", ha afirmat Griffiths.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És un tribut de Cupra a Madrid", ha defensat Griffiths. El president ha destacat que, després d'aquests primers sis anys de la firma, la intenció és continuar "fabricant molt". Això sí, a Martorell, ha afirmat, i ha aprofitat la presència a la inauguració d'autoritats com el ministre d'Indústria, Jordi Hereu, per insistir en el fet que calen més ajudes públiques. També hi eren l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i el de Barcelona, Jaume Collboni. El cert és que, tot i els pocs anys de vida que té Cupra, la firma ha ajudat a portar Seat a la rendibilitat i l'objectiu és emular el que ha fet la companyia de Martorell: arribar a vendre mig milió de cotxes a l’any. De fet, segons un últim informe de Brand Finance sobre la indústria de l'automòbil, Cupra i Seat són les marques espanyoles d'automòbils més fortes del món.

"Som una potència productora de cotxes i ara hem de donar una empenta a les vendes dels [cotxes] elèctrics a través de les polítiques, perquè ens interessa que [les empreses de l'automòbil] triomfin", ha dit Hereu durant l'acte. El ministre català també ha explicat que, entre tots els Cupra, el que duu el nom de Raval és el que més li agrada. "És un barri molt interessant", ha dit durant l'acte inaugural.

El cert és que, tot i que l'espai, físicament, estigui a Madrid, les referències de Cupra (més enllà del fet que es produeixi a Martorell) no deixen de ser sobretot catalanes. "Hi haurà un Cupra Vallecas o un Cupra Chamberí?", ha expressat el presentador de televisió i encarregat de conduir l'acte, David Broncano, en referència a barris de Madrid i emulant el que la marca esportiva de Seat fa temps que va engegar: una aposta per la vinculació amb la ciutat de Barcelona a través de noms com Cupra Born.

stats