Economia 07/09/2015

Díaz Ferrán, condemnat a cinc anys i mig de presó per buidar el patrimoni de Marsans

L'expresident de la patronal CEOE haurà de pagar també una multa d'1,2 milions d'euros

Europa Press
1 min
Gerardo Díaz Ferrán, expropietari del grup turístic Marsans.

MadridL'Audiència Nacional ha condemnat a cinc anys i sis mesos de presó l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán per delictes d'aixecament de béns, concurs fraudulent, integració en grup criminal i blanqueig de capitals. A més, li ha imposat el pagament d'una multa d'1,2 milions d'euros per la comissió d'aquest últim il·lícit, que va perpetrar en buidar el patrimoni del grup Marsans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho han reflectit els magistrats de la secció tercera de la sala penal després que l'excap de la patronal acceptés aquesta pena de presó en la primera sessió del judici, celebrada el 2 de juliol. La sentència condemna també a cinc anys de presó i al pagament de la mateixa caució el 'liquidador' d'empreses Àngel de Cabo.

Tots dos hauran d'indemnitzar de manera solidària amb 450.000 euros Meliá Hotels International, Viajes Iberojet, AC Hotels i Pullmantur pels prejudicis causats. Els altres nou acusats van ser condemnats a les penes sol·licitades pel ministeri fiscal, que oscil·len entre dos anys i mig i un any de presó.

El tribunal recorda que els acusats van reconèixer la seva participació en els fets, van acceptar la seva responsabilitat i van col·laborar "en determinats casos en la reintegració a la massa dels diferents concursos d'actius, l'existència dels quals era desconeguda". Per aquesta raó, els aplica l'atenuant de confessió tardana i, en determinats casos, de disminució dels efectes del delicte.

En aquest sentit, els jutges assenyalen que es reintegraran els saldos intervinguts en un compte del BBV de Suïssa obert per Àngel de Cabo i María Consuelo Garrido i que ascendia a 4,9 milions d'euros.

stats