Economia 30/05/2018

Dimas Gimeno esgarrapa uns dies més a la presidència d'El Corte Inglés

La seva destitució, però, guanya suports 15 dies abans del consell extraordinari que l'abordarà

Júlia Manresa
2 min
Dimas Gimeno perd el poder executiu a El Corte Inglés

MadridEl Corte Inglés continua amb Dimas Gimeno a la presidència, almenys durant 15 dies més. Així ho ha decidit aquest dimecres la reunió del consell d'administració, en què les germanes Marta i Cristina Álvarez tenien la intenció de destituir-lo, segons fonts coneixedores de la reunió. Com que la reunió d'aquest migdia no ha aconseguit tombar el president, s'ha acordat per unanimitat convocar per a la primera quinzena de juny un consell extraordinari que sí que abordarà el relleu de Gimeno.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió de deixar-ho per a un consell posterior s'ha acordat per unanimitat, però una majoria de consellers ja han deixat clar que la seva voluntat és cessar-lo. De fet, la celebració del consell extraordinari al juny havia estat sol·licitada per sis dels deu consellers, Florencio Lasaga, Carlos Martínez Echevarría, Víctor del Pozo, Jesús Nuño de la Rosa i les germanes Marta i Cristina Álvarez. Tots aquests havien manifestat explícitament la seva voluntat de destituir Gimeno. Les mateixes fonts expliquen que aquest dimecres s'hi ha sumat la representant de la cartera Mancor, que té un 7% de la companyia. Per tant, malgrat endarrerir el cessament, ja és un 70% del consell el que es mostra explícitament partidari de destituir l'actual president.

També han acceptat la convocatòria extraordinària del consell Manuel Pizarro i el xeic de Qatar, Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, tot i que fins ara no s'han mostrat favorables a la destitució de Dimas Gimeno. De fet, el mateix Gimeno ha votat a favor de la convocatòria del consell extraordinari.

Sense sortida a borsa

El consell convocat aquest dimecres estava plantejat inicialment i com és habitual per aprovar els comptes anuals, que s'han aprovat també per unanimitat. Però Dimas Gimeno va afegir a última hora dos punts a l'ordre del dia, la seva proposta de pla estratègic per al futur del grup i la votació de la sortida a borsa, com exigeix el xeic de Qatar que va entrar l'estiu passat. Però tal com confirmen les mateixes fonts, aquests dos punts ni tan sols s'han abordat perquè els membres del consell consideren que és competència dels consellers delegats i no de Gimeno.

stats