Mercat de fitxatges
Economia Directius 12/05/2023

Grifols i Enel no són els únics: moviments a Nespresso, Unespa i Wallapop

La presidenta de Roman entra al patronat de la UPF-BSM

3 min
Pla general de la seu central de Grifols, situada a Sant Cugat del Vallès

BarcelonaAquesta setmana s'anunciava que Grifols, l'empresa d'hemoderivats catalana, feia canvis a la cúpula: el president executiu des de fa dos mesos, Thomas Glanzmann, assumirà també el càrrec de conseller delegat. Fins ara, aquest càrrec requeia en Raimon Grífols Roura i Víctor Grífols Deu, germà i fill de l'històric Víctor Grífols Roura, principal responsable del creixement de la companyia des dels 80 i actual president d'honor. A Madrid també hi ha canvis de despatx, en aquest cas com a efecte col·lateral d'un canvi a la italiana Enel: la presidenta italiana, Giorgia Meloni, ha decidit prescindir del fins ara conseller delegat de l'elèctrica Enel, Francesco Starace, i substituir-lo per Flavio Cattaneo. Un terratrèmol que esquitxa de ple Endesa, perquè el 70% de la companyia està precisament en mans de la italiana Enel. Repassem els principals moviments de la setmana:

Brigitte Felber, nova directora general a Nespresso Espanya

Nespresso ha nomenat Brigitte Felber nova directora general de la companyia a Espanya i es converteix en la primera dona que assoleix el càrrec. Felber compta amb 24 anys d'experiència a Nespresso i ha passat per diversos càrrecs de responsabilitat dins l'empresa: ha liderat la companyia en uns quants països asiàtics i també a Europa, on destaca la direcció a Portugal. La nova directora general substitueix en el càrrec Vincent Termote, a qui se li atribueixen nombroses fites per a la marca, com la inauguració de l'última boutique de Nespresso a la Gran Via de Madrid.

Silvia Alsina s'incorpora al patronat de la UPF-Barcelona School of Management

La presidenta i consellera delegada de l'agència de comunicació Roman, Silvia Alsina, s'ha incorporat al patronat de la UPF-BSM, de la qual és director general José Manuel Martínez-Sierra. Alsina és membre de la junta directiva de l'Institut d'Estudis Estratègics de Foment del Treball i membre del Consell Catalunya de l'Associació Espanyola de Directius, entre altres corporacions influents i reconegudes. A la darrera reunió del patronat, que va tenir lloc el 3 de maig, a més del nomenament de Silvia Alsina es van renovar Bayer i Autoritat Portuària de Barcelona com a patrons de la UPF-Barcelona School of Management.

Blanca Sorigué, nomenada vicepresidenta de la World Free Zone Organization

Durant la novena edició del Congrés Mundial de Zones Franques (AICE 2023), celebrat la setmana passada a Dubai, es va escollir la nova junta direcció de la World Free Zone Organization. Així, es va nomenar Mohamed Alzarooni com a president i la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Blanca Sorigué, tindrà el càrrec de vicepresidenta. La World FZO va ser fundada amb l'objectiu de servir com a veu unificada de totes les zones franques del món com a plataforma d'intercanvi d'informació i coneixements per reforçar el seu paper en el desenvolupament econòmic i social, així com en l'atracció d'inversió estrangera. Sorigué ocupa el càrrec de directora general de la Zona Franca de Barcelona des del 2018, però fa més de vint anys que es mou en el món industrial.

Wallapop nomena Rubén Navarro nou vicepresident de marca

La plataforma de compravenda d'articles de segona mà Wallapop va nomenar la setmana passada Rubén Navarro nou vicepresident de marca. El barceloní assumeix aquest nou càrrec amb l'objectiu de crear "una forta connexió emocional entre Wallapop i els seus usuaris", a més d'explorar noves maneres de potenciar la revolució de la reutilització com a moviment de canvi social. Justament aquesta setmana Wallapop va ser al centre d'una polèmica per una campanya publicitària pel Dia de la Mare, que va encendre les xarxes i va crear un gran enuig dels usuaris. Navarro és enginyer i màster en direcció i gestió d'empreses (MBA) a l'IE Business School i ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional als Països Baixos i a Irlanda en marques com ara PepsiCo, Nike i Asics. 

UNESPA renova els òrgans de govern

UNESPA, l'associació empresarial del sector de les assegurances, ha renovat la cúpula durant l'assemblea general ordinària i ha nomenat Mirenchu del Valle Schaan com a presidenta. Del Valle substituirà en el càrrec Pilar González de Frutos que, després de vint anys consecutius (cinc mandats) al capdavant de l'organització, es jubila. Del Valle és llicenciada en dret a la Universidad Complutense de Madrid i màster en dret comunitari a l'Institut d'Estudis Europeus de Brussel·les. Va començar la trajectòria professional a la direcció general de política territorial de la Comissió de la Comunitat Econòmica Europea i el 1988 es va incorporar a UNESPA com a responsable de relacions internacionals. Des del 1996 fins ara ha exercit de secretària general d'UNESPA. A més de la nova presidència, s'han designat tres vicepresidències: José Manuel Inchausti Pérez, vicepresident de Mapfre i conseller delegat de l'àrea territorial Ibèria; Javier Mira Prieto-Moreno, director general de Mutua Madrileña, i Javier Valle T-Figueras, conseller director general de VidaCaixa. Tots ells renoven el càrrec a l'associació.

stats