Mercat de fitxatges
Economia Directius 15/11/2022

L'arquitecta Maria Sisternas i l'economista Miquel Puig, nous alts càrrecs del Govern

Reorganitzacions i fitxatges estrella a la banca i el sector audiovisual, amb una nova cúpula a Mediaset

4 min
Miquel Puig.

BarcelonaMentre els nous càrrecs directius nomenats pel Govern es fan públics amb comptagotes després de la sortida de Junts de l'executiu, com les direccions de l'Incasòl o d'Avançsa, en el món privat també s'acumulen nous fitxatges. Aquesta setmana Kutxabank s'emporta un ex Goldman Sachs, Mediaset ha de reorganitzar la seva junta i Lufthansa aposta per líders femenines en l'àrea comercial.

Maria Sisternas, nova directora al capdavant de l'Incasòl

El Govern ha nomenat aquest dimarts Maria Sisternas nova directora de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), en substitució de Mercè Conesa, que ha fitxat per Barcelona Global. Sisternas és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC) i té un màster en disseny urbà i ciències socials per la London School of Economics (LSE). Al llarg de la seva trajectòria professional sempre ha estat vinculada a l'arquitectura, primer a Medcities Network i més tard com a directora de projectes d'habitatge urbà a l'Ajuntament de Barcelona entre el 2012 i el 2015. També va ser professora associada del postgrau d'arquitectura mediambiental de La Salle. Actualment, és la directora general de Mediaurban, una consultoria d'estratègia digital per a smart cities.

Miquel Puig serà el nou secretari d'Afers Econòmics i Fons Europeus

El Govern també ha nomenat l'economista Miquel Puig Raposo nou secretari d'Afers Econòmics i Fons Europeus. Davant el nomenament, Puig ha renunciat al càrrec de regidor d'ERC a Barcelona que ocupava des del 2019. Puig és doctor en economia per la Universitat de Barcelona, on ha sigut professor titular. Durant la seva trajectòria ha ocupat diversos càrrecs a la Generalitat: director general de Seguretat i Qualitat Industrial, director general d'Indústria i secretari del departament (1984-1998) i comissionat per a la Societat de la Informació (1997-1999). També va ser el primer director del CTTI i del gegant de l'automoció Idiada. Entre el 2000 i el 2002 va ocupar el càrrec de director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Entre el 2013 fins a l'actualitat ha sigut director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). També va ser el coordinador del comitè assessor dels fons Next Generation per a Catalunya des del 2020.

Oriol Alcoba, nou director general d'indústria a la Generalitat

Entre els càrrecs públics també hi ha el d'Oriol Alcoba, fins ara el director general d'EsadeCreapolis, com a nou director general d'Indústria de la Generalitat. Alcoba és enginyer per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster per IQS i EADA. Compta amb una llarga trajectòria en càrrecs de responsabilitat com al 22@Barcelona, director de transferència tecnològica a ACCIÓ, director de desenvolupament corporatiu a la Fundació Barcelona Mèdia, director a Eurecat i, des del 2017 fins ara, era el director general d'Esade Creapolis. També era fins el moment membre del consell de Creafutur i de la junta de Sant Cugat Empresarial.

Claudia Canals, nova directora general d'Avançsa

El departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha nomenat Claudia Canals Pérez nova directora general d’Avançsa, l’empresa de promoció i localització industrial de Catalunya. Canals és doctora en economia per la Universitat de Colúmbia i màster per la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2006 ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l'àrea d'estudis econòmics de CaixaBank, on actualment ocupava el càrrec d'economista en cap al departament d’economies i mercats internacionals. Canals substituirà al càrrec Josep Maria Vilarrúbia, que ara és el secretari general del departament d'Economia i president de la junta de l'Institut Català de Finances (ICF).

Kutxabank nomena Anton Arriola nou president de l'entitat

L'entitat basca Kutxabank tindrà Anton Arriola com a president i rellevarà al càrrec Gregorio Villalabeitia, que ja ha complert vuit exercicis al capdavant del banc. Després de rebre el vistiplau del Banc Central Europeu (BCE), el consell d'administració aprovarà a la pròxima junta el nomenament d'Arriola al capdavant del banc. Anton Arriola és economista per la Universitat de Deusto i MBA per la Universitat Bocconi de Milà. Va treballar al banc nord-americà Goldman Sachs entre el 1992 i el 2009, i des del 2003 va exercir com a director general.

Alessandro Salem i Massimo Musolino, nous consellers delegats de Mediaset

El grup de comunicació Mediaset España ha nomenat Alessandro Salem i Massimo Musolino nous consellers delegats de la companyia, després que l'actual, Paolo Vasile, anunciés que deixarà el càrrec a partir del 31 de desembre del 2022. D'aquesta manera, els directius prendran possessió del nou càrrec l'1 de gener del 2023. Concretament, Salem té experiència en l'àrea editorial, ja que és l'actual director general de continguts de Reti Televisive Italiane (RTI), i també en l'àmbit publicitari, donat el seu pas previ per Publitalia i posteriorment per Publiespaña, de la qual va ser director general i conseller delegat. Alhora, Musolino serà responsable de les àrees de gestió i operacions. Aquests nomenaments se sumen al ja anunciat de Stefano Sala com a nou conseller delegat de Publiespaña, que també es farà efectiu a partir del gener del 2023.

Lufthansa nomena Ann Boykin i Leticia Alcalá noves directores

El grup d'aerolínies Lufthansa ha nomenat Ann Boykin nova directora general del grup a l'oest d'Europa, així com a Leticia Alcalá nova directora de vendes de Lufthansa per a Espanya. Boykin està llicenciada en comerç internacional i màrqueting, i es va incorporar a la companyia alemanya el 1998. Per la seva banda, Alcalá és llicenciada en turisme i empresarials i màster en direcció comercial. Es va incorporar a Lufthansa el 2001 i compta amb una llarga experiència en vendes, darrerament com a cap del departament de desenvolupament de mercat i gestió de resultats.

Berta Merelles, nova responsable de marca i màrqueting a BTS

La consultora BTS ha nomenat Berta Merelles nova directora de marca i màrqueting. Fins ara, Merelles era directora sènior de màrqueting per a la regió de Llatinoamèrica i Ibèria a l'oficina de BTS a Madrid. Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universidad Complutense de Madrid, compta amb una dilatada trajectòria professional. Va treballar al Banco Santander com a directora de formació i desenvolupament corporatiu durant 13 anys. Prèviament, va treballar més de 12 anys a la consultora Accenture, i durant un any va ser analista d'inversió a Lehman Brothers. Des del 2019 forma part de BTS, on ha anat assumint noves responsabilitats.

stats